SJS sluit af met monsterzege en lijkt klaar voor nacompetitie

Foto Brigitte de Wijk, een heuse schiettent bij SJS – Nieuw-Balinge, dat eindigde in 12-0.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 stond afgelopen zaterdag vooral in het teken van het toewerken naar de halve finale van de nacompetitie. Het devies was winnen en heel blijven. Tegenstander Nieuw-Balinge werkte daar helemaal in mee. Het werd uiteindelijk een monsterzege voor de Knoalsters, 12-0. En daarmee kan de blik op zaterdag 11 juni worden gericht, wanneer SC Franeker de tegenstander is op sportpark Julianastraat.

Op het prima bespeelbare hoofdveld begon SJS in de vertrouwde opstelling, behalve dat Tom Timmer niet kon spelen. Hij werd vervangen door Kelvin Tam. SJS begon fel aan het duel en wilde vooral snel de bal bij de voorwaarsten krijgen om de wedstrijd open te breken. Na een kleine 12 minuten werd de ban gebroken door Tom Boels. Hij wist de bal met knap schot achter de doelman van Nieuw-Balinge te krijgen, 1-0. De fase daarin leek het wel een schiettent op de kermis. SJS greep de tegenstander bij de keel en liet pas los bij een 7-0 ruststand!!!

Onthutsend zwakke tegenstander

Na 23 minuten spelen stond het al 6-0. De ene vloeiende aanval naar de andere werd Nieuw-Balinge te machtig. Onze Twitter-verslaggever kon er niet tegenaan tweeten. Achtereenvolgens Heidema, Springer, Boels, Springer en Springer legden de bal in het mandje. Een ongekende weelde tegen een onthutsend zwakke tegenstander. Het was dan ook wachten op meer goals. Nieuw-Balinge stelde daar maar bitter weinig tot niets tegenover. Of het moet de toevalsaanval zijn geweest, waarbij het schot hoog over ging. De gasten spelen nog om lijfsbehoud, maar met deze instelling gaat dat een hele zware klus worden. In de 35e minuut zorgde verdediger Kingma voor het slotakkoord in de eerste helft. Hij maakte de 7-0 en daarna ging de SJS-storm een tijdje liggen.

SJS doet het kalm aan

Na rust was daar het mooie moment voor youngster Youri Bos. Deze talentvolle keeper van O19-1 mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht. Gefeliciteerd Youri! Veel te doen kreeg hij echter niet. Doelman De Jonge, Tam en Wientjes bleven achter in de kleedkamer, zodat ook De Koe en Dos Santos 45 minuten konden volmaken. Ook Raadsveld kwam nog binnen de lijnen voor Heidema. SJS deed het kalmpjes aan in de tweede helft en eigenlijk vond niemand dat een probleem. Het zonnetje scheen en op het terras was het gezelligheid alom. Pas in het laatste kwartier werd er nog een keertje aangezet tot een slotoffensief. En waar in het eerste kwartier de goals als rijpe appeltjes vielen, was dat in het laatste kwartier wederom het geval. Dos Santos had een paar mooie assists en ook De Koe deelde mee in de feestvreugde. De volgorde van de doelpuntenmakers was nu Springer (met zijn 4e treffer), De Koe, Boels (met zijn 3e treffer), Rijkens en wederom De Koe. Met dit quintet aan doelpunten werd de einduitslag bepaald op 12-0!

Afscheid Panneman

Vlak vóór tijd was het afscheid van assistent-scheidsrechter Erwin Panneman dan daar. Na meerdere seizoenen als vlaggenist stopt deze kanjer ermee. Zijn eigen bedrijf en werkzaamheden zijn voor hem niet meer te combineren. Een erehaag werd gevormd en vele bedankjes en omhelzingen waren het gevolg. Uiteraard wordt er op een later moment nog officieel afscheid genomen van hem en een aantal anderen, maar dit was een mooi en zeer verdiend moment! Scheidsrechter Hein floot niet veel later af.

En nu kan SJS toewerken naar de eerste van hopelijk twee memorabele wedstrijden in het seizoen 2021-2022. Vierdeklasser SC Franeker is de tegenstander en komt zaterdag 11 juni naar sportpark Julianastraat voor de halve finale van de nacompetitie. De winnaar van deze wedstrijd speelt vervolgens op neutraal terrein tegen de nummer 12 uit 3D, BSVV uit Bovensmilde.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Nieuw-Balinge

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen lijdt forse nederlaag

Heel even leek Buinen een mooie middag tegemoet te gaan, maar het moest al ...

Gasselternijveen wint topper in extremis van Schoonebeek

Gasselternijveen maakte een achterstand ongedaan tegen Schoonebeek en won uiteindelijk in de slotminuten.