Valthermond doet zijn plicht bij Nieuw Buinen

Valthermond boekte een plichtmatige zege op Nieuw Buinen

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond was een maatje te groot voor Nieuw Buinen.

Nieuw Buinen tegen Valthermond werd eigenlijk geen moment een wedstrijd, laat staan een derby. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot. Helemaal toen Rick Schlimback na vijf minuten de bezoekers al op voorsprong kopte was het gebeurd met de spanning en was Valthermond op weg om de begeerde tweede plaats veilig te stellen.

Toch duurde het even voordat de meegereisde supporters voor de tweede keer konden juichen. Nu was Schlimback de aangever en kopte Jordi van der Laan fraai binnen. Nog voor de pauze maakte opnieuw Schlimback Valthermonds derde treffer, opnieuw op aangeven van Milan Draijer.

Tevredenheid in Valthermondkamp

Amper een minuut de pauze stond er al 4-0 op het scorebord. De aanval was fraai. Overlapje van Mark van der Berg, meegeven door Erik Jan Veerbeek, binnen tikken door Milan Draijer. Daarna was het de beurt aan Tom Bakker. Vanaf een meter of twintig mikte de middenvelder precies in de kruising. Valthermond liet de teugels vieren wat Pascal Felix in staat stelde om de zogenaamde ere-treffer te maken. Hierna kabbelde de partij zich naar het einde. Tevredenheid in het Valthermondkamp. De tweede plaats is een feit en dat levert een thuiswedstrijd op in de nacompetitie. Hierin is Dalen de tegenstander dat als vierde eindigde in de 2e klasse K.

Het hele seizoen beschouwend kan er alleen maar geconcludeerd worden dat Kenny Koning en zijn mannen een prima seizoen hebben afgeleverd. De selectie kende vooraf de nodige mutaties wat met name opgevangen is door jonge talenten in te passen. Milan Draijer, Levi Kremer en Tom Bakker maakten vanuit de jeugd de overstap en Jordy Weggemans kwam vanaf FC Ter Apel de selectie versterken. Wie vooraf had gezegd dat een tweede plaats en een periodetitel behaald zou worden, was wellicht voor gek versleten maar dat bleek toch de uitkomst. En wie weet dat er nog voor de Mondkers in het vat zit.

Foto’s Kees Rustenhoven: Nieuw Buinen – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like