Eext onderuit in laatste duel onder Hemmo Kuipers

Eext verloor het laatste thuisduel van PJC, dat net naast de titel greep maar wel promoveert.

Eext is er zondag niet in geslaagd om de laatste wedstrijd onder scheidend trainer Hemmo Kuipers te winnen. PJC uit Nieuwe Pekela was op sportpark ’t Veld met 3-4 te sterk.

PJC was al zeker van promotie naar de derde klasse, maar kon bij een misstap van koploper Engelbert nog kampioen worden. De Pekelders begonnen echter onthutsend zwak aan het duel tegen Eext, dat via Gert Warring al in de derde minuut de leiding nam. Berni Nijhof dacht even later de 2-0 te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

PJC draait achterstand om

Halverwege de eerste helft kwam PJC door een treffer van Jordy Kremer vanuit het niets op gelijke hoogte, maar vanuit een corner tikte Jasper Kievit bij de tweede paal al snel de 2-1 binnen. Eext stapelde in de eerste helft vervolgens kans op kans, maar ging toch met een 2-3 achterstand rusten. Respectievelijk Jeroen Jager en opnieuw Jordy Kremer profiteerden na een voorzet vanaf de rechterflank van slecht verdedigen van de thuisploeg.

Minder spektakel

De tweede helft leverde aanzienlijk minder spektakel op. Door een doelpunt van topscorer Berni Nijhof leek Eext nog een punt uit het vuur te slepen, maar praktisch vanaf de aftrap bepaalde Jeroen Jager met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 3-4. Omdat Engelbert het thuisduel tegen FVV met 7-0 won greep PJC echter naast de titel, terwijl Eext door de nederlaag zakte naar de zevende plaats in de eindrangschikking van de vierde klasse C.

“We hebben talrijke mogelijkheden laten liggen om de wedstrijd te winnen”, aldus trainer Hemmo Kuipers, die drie mooie jaren bij Eext graag had willen afsluiten met een zege. Aanstaande vrijdag organiseert Eext een afscheidswedstrijd voor Kuipers, die voor komend seizoen nog geen interessante uitdaging heeft gevonden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gelijkspel tussen Valthermond 2 en Heiligerlee

Valthermond 2 en Heiligerlee speelden gelijk in een doelpuntrijke oefenwedstrijd.

HOC niet te stoppen in vierde klasse

HOC blijft het na haar promotie van het vorige seizoen goed doen in de ...

Valthermond pakt periodetitel na jongensboek

“Dit lijkt wel een jongensboek,” stamelde Edwin Drenth in de armen van een dolblije ...