Valthermond door naar finale na zege op Dalen

Valthermond versloeg Dalen en mag zich opmaken voor de finalewedstrijd tegen Rolder Boys.

Foto Kees Rustenhoven, de 1-0 van Milan Draijer is in de maak.

Valthermond heeft zich ten koste van Dalen geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Inzet is promotie naar de 1e klasse. Tegenstander aanstaande zondag is oude bekende Rolder Boys. Het duel zal in Beilen worden gespeeld.

Valthermond kende een sterk begin van de wedstrijd en zette Dalen direct onder druk. De 1-0 voorsprong na zo’n tien minuten spelen was dan ook verdiend. Milan Draijer zette zelf de aanval op en na een combinatie met Erik Jan Veerbeek rondde de jongeling in tweede instantie af.

Verlammend

De voorsprong leek verlammend te werken op de ploeg van Kenny Koning. Het sprankelende verdween uit het spel en Dalen rook haar kans en pakte die ook. Wie anders dan Tijmen Venhorst schoot de Dalenaren weer langszij. Valthermond had nog met een voorsprong kunnen rusten, maar opnieuw Milan Draijer en Jesper de Graaf misten.

Na de pauze liet de thuisploeg zien dat er maar een ploeg recht had op het spelen van de finale. De energie was terug in het Mondker spel en de mogelijkheden regen zich aaneen. Zo tikte de sterk spelende Tom Bakker een voorzet van Jorn Draijer net naast en zeilde een afstandsschot van diezelfde Bakker net voorbij het domein van Dalen goalie Rick Braam. Erik Jan Veerbeek had pech dat zijn volley op het dak van het doel belandde.

Wedstrijd gespeeld

De 2-1 kon echter niet uitblijven en Jorn Draijer nam deze, na een handige actie van broer Milan, voor zijn rekening. Toen Rick Schlimback op aangeven van Alwin Braakman de 3-1 binnen kopte was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Dalen raakte nog eens de paal, maar aan de andere kant had Valthermond door de geboden ruimte ook verder weg kunnen lopen.

Zondag kan Valthermond tegen Rolder Boys dus de kroon op een uitstekend seizoen zetten. De wedstrijden in de reguliere competitie tussen beide kemphanen hebben aangetoond dat de ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Dalen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen nog steeds ongeslagen

Nieuw Buinen is het seizoen 2016-2017 uitstekend begonnen. De oranjehemden behaalden elf punten uit ...

Veendam 1894 en ASVB houden punt over aan openingsduel

Veendam 1894 en ASVB hielden elkaar in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in ...