HOC zet Akkrum opzij en promoveert naar 2e klasse

HOC zette Akkrum relatief eenvoudig opzij en behaalde promotie naar de 2e klasse.

Foto Rianne van der Laan, HOC viert de promotie naar de 2e klasse.

HOC beleefde een relatief eenvoudige finalewedstrijd tegen Akkrum zondag en was na negentig minuten spelen uiteindelijk de verdiende winnaar. Het had niet veel te duchten van de Friese opponent deze middag en zegevierde uiteindelijk met 0-3. Daardoor was de promotie naar de tweede klasse feit, een unieke prestatie in de geschiedenis, dat volgend seizoen voor het eerst onder de naam van HOVC debuteert in de tweede klasse.

HOC al vroeg in de wedstrijd op rozen kunnen zotten, maar na enkele minuten spelen hielpen Gert Jan Spijker en Jelle Siekman al twee grote kansen op zeep. De ploeg uit Exloo en Odoorn bleef met name gevaarlijk uit standaardsituaties, maar de Friese opponent bleef in de eerste helft nog met enig kunst- en vliegwerk overeind.

Wiggers beslist de wedstrijd

Daar kwam in de tweede helft verandering in toen Spijker na een uur spelen de 0-1 tegen de touwen knikte. Dat het doelpunt uit een corner tot stand kwam was dan ook niet geheel verrassend. Akkrum probeerde vervolgens wel wat meer druk uit te oefenen, maar stichtte nauwelijks gevaar. Tien minuten voor tijd besliste Richard Wiggers na een prachtige actie de wedstrijd. De rappe aanvaller was iedereen te snel af en rondde bekwaam af. Wiggers gaf in de slotminuten ook nog de assist op invaller Luuc Kimmel, die de eindstand uiteindelijk op 0-3 bepaalde. Een puike prestatie van HOC dat voor het eerst in de geschiedenis in de 2e klasse gaat spelen.

Foto’s Rianne van der Laan: Akkrum – HOC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like