Valthermond in thriller onderuit tegen Rolder Boys

Valthermond en Rolder Boys maakten er een spektakelstuk van, Valthermond verloor uiteindelijk diep in de blessuretijd en blijft daardoor tweedeklasser.

Foto Valthermond, opkomst van de twee ploegen voor de finalewedstrijd.

Valthermond en nacompetitie. Tot op heden nog geen gelukkig huwelijk. Wel een huwelijk waar de vonken altijd van afspatten, maar uiteindelijk staan de blauw-witten met lege handen. Ook nu ging het in de finale weer fout. Na een waar spektakelstuk trok Rolder Boys op sportpark Noord-West in Beilen aan het langste eind. Twee minuten voor het verstrijken van de verlenging schoot Siemen Krikke Rolder Boys naar een 3-2 overwinning, nadat er na 90 minuten een 2-2 score op het bord stond.

Van even rustig de kat uit de boom kijken was beslist geen sprake. Scheidsrechter Gerbrandy had amper voor het beginsignaal gefloten of beide ploegen klapten er vol op. Al in de eerste minuut schoot Niels Stoffers na een vlotte aanval over. Valthermond antwoordde messcherp. Erik Jan Verbeek vond Tom Bakker en die stuurde met een prachtige pass Milan Draijer weg. De jonge aanvaller schoof beheerst de bal voorbij doelman Raimo Bruinsma.

Strafschop

Alsof beide ploegen hier toch wel enigszins van geschrokken waren duurde het nu een tijdje voordat de volgende mogelijkheid zich aandiende. Rick Schlimback schoot met links echter naast. Na ruim een half uur spelen kwamen de Roldenaren langszij. Frank Suurd zag zijn vrije trap via de vingertoppen van Noah Sahetapy op de paal belanden, waarna Erik jan Veerbeek Jasper Kroon onderuit tikte. Sander Jansen schoot de strafschop onberispelijk raak. Nog was de koek voor de pauze niet op nu mikte Veerbeek naast.

Vol voor de winst

Na de pauze bleef het tempo hoog en speelden beide teams vol voor de winst. Tom Meijers zag zijn inzet via een verdediger naast gaan en namens Rolde schoot Niels Stoffers net naast. Ook Veerbeek zag zijn inzet weer voorbij de verkeerde kant van de palen gaan. De mooiste kans was nog voor Valthermonds captain Alwin Braakman. Na een prachtige een twee combinatie met Milan Draijer verscheen de technicus alleen voor doelman Bruinsma. Bruinsma redde echter bekwaam. Zijn vakgenoot Sahetapy tikte even later een inzet van Rolder Boys aanvoerder Marnick Ottens onder de lat vandaan. Zo bleven beide goalies steeds de situatie meester, tot de 66e minuut. Opnieuw was Sander Jansen het goudhaantje aan Rolder zijde. Uit de draai schoot de linkspoot raak.

Raket

Het mooiste moment van de wedstrijd moest toen echter nog komen. Dion van der Laan werd op eigen helft door Sahetapy aangegooid en besloot op avontuur te gaan. Op volle snelheid denderde de back langs twee tegenstanders het strafschopgebied in om daar verwoestend uit te halen. Als een raket verdween de bal in de kruising. Een goal die zelfs aan Rolder zijde op bijval kon rekenen.

In de verlenging bleven beide ploegen het proberen, maar lange tijd bleven doelpunten uit. Terwijl iedereen al rekende op een beslissende strafschoppen serie was daar toch de voorsprong voor Rolder Boys. Frank Suurd stuurde een vrije trap scherp aangesneden de zestien meter in, waar Siemen Krikke Valthermond in rouw dompelde.

Trots

Zo mag Rolder Boys zich naar 120 enerverende minuten zich 1e klasser noemen. Voor Valthermond rest niets anders dan zich richten op het nieuwe seizoen. Hoewel de teleurstelling bij zowel spelersgroep als supporters groot was, overheerste ook al snel de trots op een geweldig seizoen. Dat de spelers bij aankomst op sportpark De Meent onder luid applaus door hun aanhang werden ontvangen was niet meer dan terecht.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eerste driepunter voor Sellingen na zege op HODO

Sellingen boekte eindelijk de eerste overwinning, het versloeg HODO.

Borger redt het ook niet tegen ZZVV

Borger heeft voor de vierde maal op rij een nederlaag geleden. In eigen huis ...

Yannick Kruizinga leidt Veelerveen met hattrick langs EHS ’85

Veelerveen boog een 0-2 achterstand tegen EHS '85 om in een overwinning, mede dankzij ...