Organisatie van de Freddie Pranger Memorial 2022 ligt mooi op koers

De organisatie van de Freddie Pranger Memorial bij SJS ligt mooi op koers.

Op koers

De organisatie van de Freddie Pranger Memorial ligt mooi op koers. Voor wat betreft de deelname is het op één plekje na volle bak. Het opvullen van het laatste gaatje is nog een kwestie van tijd. Met diverse teams lopen nog contacten. De kans bestaat dat er voor het eerst een wachtlijst komt. Daarmee komt het aantal teams wat gaat deelnemen op 42. Meer kan het complex van SJS niet aan.

De tevredenheid bij de organisatoren hierover is groot. Sinds het begin van het G voetbaltoernooi in 2010 nam het aantal ploegen elk jaar toe. Van 12 in het begin nu dus ruim 40, over de 500 deelnemers. De eerste afleveringen trokken vooral teams uit de noordelijke regio. Later sloten daar teams van elders uit het land aan en vervolgens ook uit Duitsland en België. De lat kwam steeds hoger te liggen. Met de toenemende belangstelling groeiden ook de kosten. Maar elk jaar weer kon de begroting dekkend worden gemaakt dankzij de steun van veel fondsen en commerciële sponsoren. Ook voor de editie van 2022 is de begroting dekkend. Dit is mede dankzij een zeer succesvolle crowdfunding onder het MKB en particulieren in de regio kanaalstreek.

Niet overdreven duur

Het toernooi is overigens niet overdreven duur. Een fors deel van het beschikbare budget, dit jaar omstreeks 32 duizend euro, is nodig om de spelers en hun begeleiders, die van ver weg komen, een weekend overnachting aan te bieden. Voor ieder team is er een beker en iedereen krijgt een medaille, een lunchpakket en een leuke goodiebag. Zonder met geld te willen smijten is het streven er wel op gericht om de hele organisatie en entourage zo professioneel mogelijk aan te pakken. Toch kunnen op dat vlak de kosten laag worden gehouden omdat alles door, weliswaar zeer deskundige, vrijwilligershanden tot stand komt. De Freddie Pranger Memorial krijgt dan ook altijd grote complimenten hierover en is daardoor populair geworden in G-voetballend Nederland.

Nieuw

Omdat er een steeds grotere hoeveelheid deelnemers en publiek op het evenement afkomt komt er een grotere tent en worden reclame en uitslagen vertoond op een groot outdoor led-scherm. Voor het eerst worden er ook drones ingezet. Onder de deelnemende teams zijn onder andere Club Brugge, Hannover Lebenshilfe, vv Rigtersbleek, FC Emmen en een team van Cosis de nieuwelingen. Rond is het nog niet, maar SBS 6 heeft belangstelling getoond om langs te komen.

Traditie

Maar ondanks de vele nieuwigheden blijven de traditionele onderdelen de boventoon voeren. Als belangrijkste natuurlijk de wedstrijden, want het gaat bij de Freddie Pranger Memorial ook om de knikkers. Iedereen op de foto voor de bekende Oranjebus. De finale van de keeperbokaal wordt opgesierd door oud-SJS speler en tevens burgemeester van Stadskanaal Klaas Sloots. Hij neemt de penalty’s. Good Old Henk de Haan gaat voorop in de warming-up na dat de volksliederen hebben geklonken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Guus Zantinga verlaat VVS Oostwold

VVS Oostwold en Guus Zantinga gaan na het huidige seizoen uit elkaar.

Transfertalk: HOC versterkt zich met nieuwe doelman

HOC heeft komend seizoen de beschikking over een nieuwe doelman.