Anne Wilzing hoopt komend seizoen in ieder geval om de nacompetitie mee te kunnen spelen met Onstwedder Boys.

Waar over het algemeen bij competitie–indelingen slechts een gering aantal wijzigingen worden doorgevoerd, is de vierde klasse D volledig op z’n kop gezet. Slechts vijf teams van het afgelopen seizoen komen wederom uit in deze klasse. Logischerwijs is het voor Anne Wilzing en zijn Onstwedder Boys gissen naar de mogelijkheden voor het aankomende seizoen. Gezien de prestaties van de oranjehemden in het verleden, moet Onstwedder Boys bovenin mee kunnen doen.

Als kind van de club begint Wilzing aan zijn vijfde seizoen bij Onstwedder Boys. ‘”Onstwedder Boys is echt een dorpsclub waar iedereen elkaar kent en met respect met elkaar omgaat. We hebben erg trouwe supporters die, weer of geen weer, langs de lijn staan. Niet zelden hebben we bij uitwedstrijden meer toeschouwers mee dan de betreffende thuisploeg. Hier zijn we erg dankbaar voor. Het eerste elftal draait al jarenlang op spelers vanuit de eigen jeugd of de omgeving en dit zal in de toekomst waarschijnlijk zo blijven. Dat siert de club! Er is dan ook niet veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Elmar Bijl is gestopt, maar in Marcel Paans hebben we een goede versterking voor het team. Hij heeft een aantal jaren in het eerste bij Noordster gespeeld.”

Derby tegen Mussel

Als gezegd is de indeling voor Onstwedder Boys dit seizoen wezenlijk anders. De 21–jarige buitenspeler verwacht, ondanks de vele onbekende tegenstanders, dat de Boys mee kunnen doen om promotie te bewerkstelligen. “Het is een interessante competitie. De enige derby die we nu nog hebben is tegen Mussel en dat is wel iets om naar uit te kijken. Vorig seizoen kwamen we net te kort voor de nacompetitie. We kunnen als team terugkijken op een redelijk, maar vooral leerzaam seizoen. Ik ben er van overtuigd dat er meer in had gezeten. Uiteindelijk werden we vijfde en hadden we een aantal keren pech met tegendoelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd. Dit gebeurde bijvoorbeeld tegen DKB en twee keer tegen WVV. Aangezien de vier ploegen boven ons allemaal zijn gepromoveerd, is het behalen van de nacompetitie een realistische doelstelling.’’

In de lappenmand

Momenteel zit de linksbuiten in de lappenmand met twee gebroken ribben en een kwetsuur aan de longen. Hij hoopt snel te herstellen en er samen met zijn teamgenoten een mooi seizoen van te maken. “Onze kracht ligt in het snel omschakelen van verdedigen naar aanvallen. Zo kunnen we snel kansen creëren en doelpunten scoren. Daarnaast is de wil om te winnen altijd aanwezig. Het veldspel kunnen en moeten we verbeteren. We werken hier hard aan. Wanneer ik terug ben van mijn blessure wil ik een hoger rendement halen: goals en assists in de dubbele cijfers. Voor de komende jaren zit ik wel gebakken bij Onstwedder Boys. Je weet natuurlijk niet wat er op je pad komt, maar ik heb het hier gewoon naar mijn zin. Voetbal is meer dan alleen prestatie. Het zijn ook de mensen en de gezelligheid eromheen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Ieder jaar heeft de hoofdmacht van Nieuw Buinen te maken met een aantal mutaties. ...

Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En dan spreken we alleen ...