Rowin Schuiling: “SC Stadskanaal naar de 1e klasse tillen”

Rowin Schuiling wil in de komende jaren met SC Stadskanaal naar de 1e klasse.

Het was wisselvalligheid troef bij SC Stadskanaal het afgelopen seizoen in de tweede klasse. Tot aan de winterstop werd er slechts één wedstrijd gewonnen. De Knoalsters knalden vervolgens de winterstop uit met vier overwinningen op rij en wisselden daarna goede resultaten met mindere af. Rowin Schuiling merkt op dat dit wellicht te maken zou kunnen hebben met de jonge selectie. Hij verwacht dat het alleen nog maar beter gaat worden.

Schuiling begon in de jeugd bij SC Stadskanaal, waarna hij de overstap maakte naar FC Emmen. Na wikken en wegen verkoos hij een terugkeer boven een, naar eigen zeggen, geringe kans om profvoetballer te worden. “Bij SC Stadskanaal is iedereen welkom en iedereen voelt zich thuis. Er is natuurlijk een financiële injectie geweest voor de club die veel dingen makkelijker gaan maken. Er ligt nu een duidelijk plan op tafel om de club te verduurzamen, de bouw van een nieuwe kantine en de investering in de jeugd. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de Boy Nijgh Voetbalschool, wat zorgt voor veel nieuwe talenten bij de club.”

Ervaring ontbreekt

De 19–jarige middenvelder geeft aan dat er veel mogelijk is als de ‘SC’ constanter gaat worden ten opzichte van vorig seizoen. “Slecht spel werd afgewisseld met goed spel. Op bepaalde momenten misten we een stukje ervaring. Gedurende het hele seizoen hadden we ook te maken met veel blessures en dit maakte het er niet gemakkelijker op. We moesten flink aan de bak om ons veilig te spelen, maar we pakten op de juiste momenten knappe en belangrijke punten. Er is nog veel ruimte om te groeien, met name op het gebied van scherpte, en met ons voetballend vermogen en onze strijdlust moet een plek in de top vijf haalbaar zijn.”

Veel derby’s

In de tweede klasse K zullen de uitdagingen er weer volop zijn. Met een sterke indeling en meer ploegen uit de regio spreekt Schuiling van een leuke competitie. “Vooral de wedstrijden tegen Musselkanaal, Valthermond en Sellingen zijn leuke potten. Valthermond is vorig jaar net niet gepromoveerd, dus maken ze zeker een grote kans op de titel. Ook WKE ’16 reken ik tot een mogelijke titelkandidaat. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de ploegen uit de eerste klasse van vorig jaar. Deze ploegen ken ik zelf niet zo goed, dus dat zal nog moeten blijken. De teams die het lastig gaan krijgen zijn, denk ik, de teams uit de derde klasse van vorig jaar. Echter, dit zijn ook geen ploegen waar we zomaar even een overwinning op boeken.”

Verbeterpunten

Ondanks het feit dat hij nog jong is, heeft Schuiling een duidelijk beeld voor ogen. Zowel voor zichzelf als SC Stadskanaal. “Mijn rol is voornamelijk om de verdediging te ondersteunen, maar ook te helpen aanvallen waar mogelijk. Ik moet het hebben van hard werken en het maken van de vuile meters. Daarnaast moet ik het spel verdelen tussen de laatste en voorste linie. Vorig jaar scoorde ik één keer in de beker, maar ik vind dat ik toch wel 2 á 3 goals zou moeten maken in de competitie. De komende jaren ligt mijn ambitie bij het laten zien van goed voetbal samen met mijn teamgenoten bij SC Stadskanaal. Een mooie doelstelling lijkt mij om in de komende jaren SC Stadskanaal naar de eerste klasse te tillen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Andi Polloshka: “Gasselternijveen wil alle derby’s winnen.”

Interview met Andi Polloshka, die erop rekent dat Gasselternijveen zich gaat handhaven in de ...

Mark Middeljans: “Buinerveen had recht op drie punten!”

Het was de grootste verrassing van het afgelopen voetbalweekend: Buinerveen dat in eigen huis GKC ...

Harm-Jan Moesker belangrijk met goals én mandarijnen

Of het aan de mandarijnen lag die hij voor de wedstrijd uitdeelde, weet Harm-Jan ...