Machiel Buining: ‘Blij met Sellingen weer op hoger niveau te kunnen spelen’

De ambitieuze Machiel Buining is blij om met Sellingen op een hoger niveau te kunnen spelen.

VV Sellingen schreef vorig seizoen geschiedenis door voor het eerst in het bestaan te promoveren naar de tweede klasse. Met overwinningen op Steenwijkerwold en FC Lewenborg in de nacompetitie werd deze mijlpaal overtuigend bereikt. Machiel Buining prijst zich gelukkig dat hij met Sellingen op een hoger niveau mag gaan spelen.

Sellingen speelde vorig seizoen pas het eerste volledige seizoen in de derde klasse en wist daarin dus meteen promotie af te dwingen. Voorafgaande aan de twee ‘corona–seizoenen’ speelde Sellingen nog in de vierde klasse. Met zijn doelpunten had Machiel Buining hierin een groot aandeel. Zelf spreekt hij vooral van een teamprestatie. “We wisselden goede wedstrijden nog weleens af met zwakke wedstrijden, waardoor we niet konden strijden om het kampioenschap. Onze kracht is dat we de wil hebben om voor elkaar te werken. Redelijk veel spelers spelen al hun hele leven bij Sellingen en willen dit ook graag blijven doen. De selectie is dan ook redelijk intact gebleven. Daarnaast kunnen we goed voetballen en zijn we voorin levensgevaarlijk met acties en snelheid.”

Mooie indeling

Voor het komende seizoen geeft Buining aan dat het even afwachten zal zijn hoe Sellingen zich zal manifesteren op een hoger niveau. “Als promovendus zal onze doelstelling zijn om te handhaven en het de tegenstanders zo lastig als mogelijk te maken. We mogen spreken van een heel mooie indeling met veel teams uit de regio. Met wedstrijden tegen Valthermond, Musselkanaal, HOVC, ASVB en Stadskanaal kunnen we wel spreken van derby’s. De wedstrijden in de ‘stad’ en tegen WKE ’16 zijn ook duels waar ik naar uitkijk.” Hij bestempelt Valthermond als favoriet voor de titel, met WKE ’16 en SC Stadspark als gevaarlijke outsiders. “De andere drie gepromoveerde ploegen(Musselkanaal, HOVC en GSAVV Forward), samen met Stadskanaal en ASVB, zullen het misschien wel wat lastig kunnen krijgen.”

Ambitieuze Buining

De twintigjarige Buining wil een belangrijke rol spelen bij Sellingen en het liefst zo hoog mogelijk voetballen. “Als middenvelder wil ik de controle bewaken en ervoor zorgen dat onze voorwaartsen goed bediend worden. Er zullen genoeg wedstrijden komen waarbij de tegenstander sterker is dan ons en dan zal er een belangrijke rol voor mij zijn om samen met de overige middenvelders en de verdediging het deze ploegen zo lastig mogelijk te maken. Vorig jaar heb ik redelijk veel gescoord en ik hoop ook dit seizoen belangrijk te zijn met doelpunten en assists. Mijn persoonlijke ambitie is om ooit nog een stapje hogerop te gaan dan de tweede klasse. Echter, ik heb het enorm naar mijn zin bij Sellingen ik ben blij met Sellingen nu weer op een hoger niveau te kunnen voetballen.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C.

Programma woensdag 6 april

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 6 april op het programma staan.

Voorbeschouwing inhaalronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.