GKC weert zich kranig tegen VKW 2

GKC verloor de laatste bekerwedstrijd van VKW 2.

Op zondag 18 september mocht GKC op het eigen sportpark aantreden voor de laatste wedstrijd van de bekerpoule, tegenstander deze middag was VKW 2 uit Westerbork. Op papier een lastige tegenstander voor de geelhemden uit Gasselte. 

De mannen van hoofdtrainer Sterken zagen in VKW 2 een goed voetballend team, met veel jonge spelers. In het begin van de wedstrijd nam VKW 2 direct het initiatief, had het veelal de bal en werd regelmatig de diepte gezocht. Dit gebeurde alleen zonder succes, de succesvolle buitenspelval en een goed keepende De Vries van GKC bleken meermaals een plaag voor VKW 2. GKC zelf speelde deze middag met lef en wist een aantal keer goed onder de druk van de Westerborkers uit te voetballen, met name op eigen helft werd de bal bij vlagen goed rondgespeeld. GKC creëerde hier ook een paar kansen mee. Toch was het de jonge ploeg van VKW die op voorsprong kwam in de eerste helft, een moment te laat stappen zorgde er voor dat de buitenspelval van GKC niet werkte en dit werd afgestraft door VKW 2, 0-1. Vlak voor rust kreeg GKC dé mogelijkheid om toch met een gelijkspel de kleedkamer in te gaan: Wieringh gaf een voorzet vanaf links hard over de grond, de inlopende Zondag kon van dichtbij binnentikken maar vond de keeper van VKW 2 op zijn pad.

Tweede helft 

VKW 2 begon de tweede helft met het vastzetten van de verdediging van GKC, waardoor het voor de geelhemden lastiger werd om te voetballen. Het sierde de thuisploeg dat het bleef proberen om te voetballen en niet te snel de lange bal te hanteren. Echter zorgde dit af en toe wel voor gevaar, balverlies in de opbouw zorgde voor een snelle tegenaanval van de ploeg uit Westerbork. VKW 2 wist zelfs een keer balverlies van GKC af te straffen, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch kreeg GKC ook wat kansen, met name de ingevallen Korthuis zorgde voor dreiging met zijn diepgang. Toch kwam de grootste kans van GKC in de tweede helft op naam van Musch. Vlak nadat hij in het veld was gekomen werd hij met een goede pass bediend door Schuiling, Musch zag de keeper van VKW te ver voor zijn doel staan en probeerde de bal over de keeper heen te lepelen, maar zijn inzet was te hard en verdween over het doel. Het slotakkoord van deze middag was voor VKW 2, met een lange bal werd de rechtsbuiten gezocht die achter de verdediging van GKC was gekropen. Oog in oog met De Vries faalde de buitenspeler niet en schoof de bal in de verre hoek, 0-2.

Conclusie voor de ploeg van Sterken is dat er deze middag goed veldspel werd vertoond in combinatie met een gezonde dosis strijd en inzet. Ondanks het verlies kan GKC het bekertoernooi met een opgeheven hoofd verlaten, deze wedstrijd geeft zeker hoop zo vlak voor de start van de competitie. De competitie start volgende week, VV GKC 1 start met een uitwedstrijd bij Pekelder Boys 1, aftrap is 14:00 uur.

Opstelling VV GKC:

De Vries, Veldman (45. Weishaupt), v/d Weide, Hogenboom, Lubbers, v/d Helm, Schuiling ©, Zondag (58. Korthuis), Bos (70. Musch), Wieringh, Kolp

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen wint in derby nipt van GKC

Buinen wist de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met minimaal verschil te winnen van ...

Mussel verliest met ruime cijfers van SVBO

Mussel kende een niet al te beste competitiestart en verloor met ruime cijfers van ...

SPW kent geen moeite met JVV

JVV wist dat het op bezoek bij SPW een zeer moeilijke middag zou beleven. ...