Invaller Jesper Bruins leidt ASVB met hattrick langs Stadskanaal

ASVB won de eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers van Stadskanaal.

Foto Stoffer Baker, Stadskanaal-aanvaller Jeffrey Bakker scoorde twee keer, maar dat bleek niet voldoende voor de Knoalsters die met 5-2 verloren van ASVB.

ASVB is het seizoen begonnen met een klinkende 5-2 overwinning op SC Stadskanaal. Na een 1-1 ruststand bleek invaller Jesper Bruins in de tweede helft de gouden wissel te zijn voor De Witte Muizen. Bruins werd na rust gebracht door ASVB-trainer Jordin Louwes en leidde de thuisploeg met een hattrick naar een 5-2 overwinning.

ASVB moest afgelopen zomer flink inleveren op spelersgebied, maar daar was tegen Stadskanaal niet veel van te zien. De thuisploeg liet Stadskanaal veelal aan de bal, maar hield het dusdanig compact dat de gasten er nauwelijks doorheen kwamen. Dat gebeurde wel na een half uur spelen, nadat Jeffrey Bakker werd bediend door Kevin Nijmeijer en de bal tegen de touwen schoot: 0-1. Vlak voor rust kwam ASVB echter weer op gelijke hoogte vanuit een vrije trap, waaruit Trevor Eiten scoorde. Beide ploegen zochten daardoor met een gelijke stand de kleedkamer op.

Goudhaantje Bruins

Na de pauze was de thuisploeg met name in de beginfase de meest gevaarlijke ploeg. ASVB profiteerde met regelmaat van de ruimte die Stadskanaal in de defensie weggaf en dat leidde al snel tot de 2-1 van Brian Kuiper. Enkele minuten later sloeg ASVB nogmaals toe via invaller Bruins. Een klap voor Stadskanaal zo vroeg in de tweede helft, maar de Knoalsters maakten het toch nog weer even spannend. Met het hoofd zorgde Bakker halverwege de tweede helft voor de aansluitingstreffer: 3-2. Verder dan dat kwam Stadskanaal ook niet meer, dat nog moest toezien hoe ASVB in de slotfase nog tweemaal profiteerde van de geboden ruimte die de gasten lieten. Tot tweemaal toe was Bruins de afmaker, die daarmee een heuse hattrick achter zijn naam mocht noteren: 5-2.

Foto’s Stoffer Bakker: ASVB – Stadskanaal

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen plaatst zich knap voor volgende bekerronde

Buinerveen leverde een knappe prestatie door alle poulewedstrijden te winnen en door te gaan ...

Buinerveen rekent af met favoriete tegenstander

Meer dan vijftig competitie moest Buinerveen er op wachten, maar in de wedstrijd tegen ...

Alteveer wint in topper overtuigend van Buinerveen

Alteveer won de topper tegen Buinerveen met duidelijke cijfers en zette daarmee de concurrent ...