Borger na tumultueuze slotminuten onderuit in Sappemeer

Borger leed in de slotminuten een zure nederlaag tegen HSC.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-speler Floris Hiddink probeert met een sliding de bal te veroveren. 

Toen Matthijs Brink na bijna drie minuten blessuretijd de verdiende gelijkmaker binnen knikte was de euforie aan Borgerzijde groot. Toch nog een punt! Een minuut later bleek het allemaal een desillusie te zijn. Tegenstander HSC maakte de 2-1 en stapte even later toch nog als winnaar van het veld. Een valse start voor de groenhemden dus bij de terugkeer in de derde klasse. Al waren er genoeg aanknopingspunten om er niet te lang om te hoeven treuren.

Evenwicht

Na twee minuten voetballen was Borger de eerste die afgelopen zaterdag gevaarlijk werd in Sappemeer. Een gekraakt schot van Gijs Roda leidde tot een corner, die door Levi v/d Span bijna in één keer werd ingedraaid. Een minuut of vijf later kon aan de andere kant ook de eerste kans genoteerd worden. De inzet was echter te zwak om doelman Edwin Haandrikman te verontrusten. Wat volgde was een eerste helft die behoorlijk in evenwicht was. Defensief stond het aan beide kanten goed. Al ontbrak aan Borgerzijde ook af en toe het vernuft om te profiteren van de ruimtes die wel degelijk achter de vijandelijke defensie lagen. Desondanks waren de beste mogelijkheden wel voor de Drenten. Zo raakte Gijs Roda de paal en speelde Hendrik Gustin zichzelf een keer uitstekend vrij, maar vergat hij te scoren. 

Penaltykiller

In de slotfase leken de groenwitten het deksel op de neus te krijgen. HSC kreeg een vrij goedkope strafschop na een vermeende overtreding van Matthijs Brink. Als Louis van Gaal had gezien hoe dit buitenkansje teniet werd gedaan door Haandrikman, dan mocht de Schoonoorder zich onmiddellijk melden in Zeist. De zo gewenste penaltykiller speelt voor Borger. Wat een geweldige safe had hij in huis! Ruststand: 0-0.

Van held tot schlemiel

Ook na de pauze bleef het een gelijkopgaande strijd met mogelijkheden over en weer. Er moest na een kwartier voetballen een gigantische zeperd van de eerder zo bejubelde Haandrikman aan te pas komen om het duel open te breken. Een ogenschijnlijk simpele terugspeelbal werd door de doorgaans zeer betrouwbare doelman in eigen doel gewerkt. Van held tot schlemiel in een goed half uur.

Tumultueuze slotfase 

Korte tijd later leek het tij zich alweer te keren. Gijs Roda werd binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De matig fluitende scheidsrechter Den Enting vond het echter tot woede van de Borgernaren niet genoeg voor een strafschop. Wat volgde was een rommelige slotfase, waarin de bewoners van de Hunebedhoofdstad langzamerhand steeds meer alles of niets gingen spelen. Echt grote kansen leverde het niet op. HSC deed er op haar beurt alles aan om de boel te ontregelen. De thuisploeg leek daarmee de winst binnen te slepen. Tot de tumultueuze slotfase waarin Matthijs Brink dik in blessuretijd op fraaie wijze de gelijkmaker binnen wist te knikken. Toch nog een punt?! Niet dus. Het slotakkoord was voor HSC. Een vrije trap belandde op de paal en de rebound deed de thuisploeg jubelen. Eindstand: 2-1.

Volgende week ZZVV thuis

Een valse start dus voor Borger. Onnodig, want de mannen van Arne Joling waren echt niet de mindere. Dat gegeven biedt voldoende perspectief voor het vervolg van de competitie. Komende zaterdag komt ZZVV op bezoek. Een titelkandidaat, de mannen mogen dus opnieuw aan de bak!

Opstelling Borger: Haandrikman, Kaspers, Brink, Edens, Oving (76. Vos), F. Hiddink, Speelman, v/d Span (67. Mazeau), Gustin, Roda (79. Berghuis), Kenter.

Foto’s Alle Oldenbeuving: HSC – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond pakt koppositie na winst in Lemelerveld

Valthermond kende een uitstekende zondag. Zelf won de equipe van Bart Hartman met 3-1 ...

Musselkanaal komt niet in de problemen tegen HOC

Musselkanaal is ook volgend seizoen weer te bewonderen in de derde klasse. Nadat de ...

Mussel wint ook van hekkensluiter Nieuw-Balinge

Mussel wist ook Nieuw-Balinge aan de zegekar te binden en boekte daarmee alweer de ...