GKC wint eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Pekelder Boys

GKC won de uitwedstrijd tegen Pekelder Boys, het werd uiteindelijk een nipte overwinning.

Op zondag 25 september speelde GKC de eerste wedstrijd van de competitie. Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Nieuwe Pekela werden de Pekelder Boys uiteindelijk met 1-2 verslagen.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was het voor GKC erg zoeken, Pekelder Boys nam vanaf de aftrap het initiatief en had veelvuldig de bal. Het eerste gevaar van de wedstrijd was ook voor de gastheren, maar een sterk keepende De Vries wist zijn doel schoon te houden. Na een minuut of tien kroop GKC wat meer uit haar schulp, kreeg meer de bal en speelde weer haar eigen spelletje. Het spelen van het eigen spel resulteerde voor GKC in een paar kansen, met name Kolp werd gevaarlijk namens de geelhemden. De keeper van Pekelder Boys en de lat zaten een succes voor Kolp in de weg.

Ban gebroken

In minuut zestien brak Van der Helm de ban door de 0-1 op het scorebord te zetten: een hoekschop van GKC bleef hangen in de zestienmeter en via de kluts kwam de bal voor de voeten van Van der Helm die de bal het doel in werkte. GKC was voetballend gezien de bovenliggende partij, het had veelvuldig de bal en speelde vrij simpel onder de druk van Pekelder Boys uit. De goed spelende Schuiling was belangrijk in het creëren van kansen voor GKC. Via splijtende passes wist de aanvoerder zijn buitenspelers Kolp en Weishaupt meermaals aan het werk te zetten, maar deze waren niet gelukkig in de afronding. Kolp zag een inzet uiteenspatten op de lat, terwijl Weishaupt enkele verdedigers van Pekelder Boys op zijn pad vond. Toch werd de voorsprong van GKC nog in de eerste helft verdubbeld: de ingeschoven Van der Weide werd rondom het zestienmeter gebied van Pekelder Boys gevloerd. Dit resulteerde in een vrije trap, een koud kunstje voor routinier Wieringh. Wieringh plaatste de bal langs de muur, buiten het bereik van de keeper: 0-2. Na de 0-2 is Pekelder Boys nog één keer gevaarlijk geweest in de eerste helft, een lange bal achter de verdediging van GKC zorgde voor een spannend moment, maar De Vries wist wederom zijn doel schoon te houden. Zodoende kon GKC met 0-2 voorsprong aan de thee.

Aansluitingstreffer Pekelder Boys

De tweede helft begon GKC met één wijziging, Lubbers bleef achterin de kleedkamer en Musch nam zijn plek in het veld in. De tweede helft had een totaal ander gezicht dan de eerste. In het begin leek er nog niets aan de hand voor GKC, het speelde het eigen spel zoals het de eerste helft ook geëindigd was. Pekelder Boys was fris uit de kleedkamer gekomen en probeerde fel druk te zetten en veel in duels te komen. In minuut 57 werd ongelukkig balverlies van Schuiling afgestraft door Pekelder Boys, 1-2. GKC was tot aan dat moment vrijwel nog niet in de problemen geweest. De goal van Pekelder Boys was een kantelpunt in de wedstrijd, de gastheren kregen weer geloof in een resultaat en GKC leek even de kluts kwijt te zijn.

Vechtwedstrijd

Van goed veldspel was er van beide kanten eigenlijk geen sprake meer, de wedstrijd was veranderd in een ‘vechtwedstrijd’. Veel lange ballen, veel duels. De leidsman van deze middag, de heer Spieard, liet veel toe. Dit resulteerde in harde duels, niet altijd fair. De wedstrijd werd hierdoor wat onvriendelijker. Pekelder Boys wist zo nu en dan vanuit een lange bal en vanuit hoekschoppen gevaarlijk te worden. Een hoekschop werd door GKC niet goed verwerkt, wat resulteerde in een grote kans voor Pekelder Boys. Het was de lat die redding bracht voor de mannen van hoofdtrainer Sterken. De grote ruimtes die op het veld waren ontstaan zorgde ervoor dat ook GKC gevaarlijk kon worden, Kolp werd vanaf eigen helft bediend een leek alleen op het doel van Pekelder Boys af te gaan maar werd naar de grond gewerkt door één van de verdedigers van Pekelder Boys. Gevolg was een gele kaart voor de verdediger van de thuisploeg en een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. ‘Good Old’ Wieringh ging wederom achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door de muur. Naast dit wapenfeit werd GKC nog twee maal echt gevaarlijk, Kolp zag een inzet net over het doel verdwijnen, na goed voorbereidend werk van Korthuis. Korthuis zelf kreeg ook nog een kans, zijn schot leek fantastisch in de goal te gaan maar de keeper van Pekelder Boys kon ternauwernood redding brengen.

Billenknijpen

In minuut 85 werd het nog even erg spannend voor GKC, een aanvaller van Pekelder Boys leek langs de verdediging te zijn en kwam in het zestienmetergebied van GKC, hij kwam in duel met doelman De Vries die de aanvaller ongelukkig naar de grond werkte. De leidsman besloot een strafschop toe te kennen aan Pekelder Boys. De Vries herstelde zijn fout een keerde de strafschop. In de resterende vijf minuten én de maar liefst acht minuten blessuretijd bleef GKC overeind en kon zodoende met drie verdiende punten huiswaarts keren.

Volgend weekend speelt GKC haar eerste thuiswedstrijd van de competitie, tegen Witteveense Boys’87. In de beker werd met 1-2 verloren van de ploeg uit Witteveen, de mannen van hoofdtrainer Sterken hebben dus nog wat recht te zetten. Op zondagmiddag 2 oktober,  om 14:00 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark Hoogte der Heide.

Opstelling GKC: De Vries, Nieuwenhave, Van der Weide, Hogenboom, Lubbers (46. Musch), Van der Helm, Schuiling ©, Korthuis, Weishaupt, Wieringh (81. Kuiper), Kolp

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC moet kampioenschap aan TLC laten

Voor EEC is het een prachtig seizoen. Ondanks dat men na een nederlaag in een ...

Eerste driepunter voor Sellingen na zege op HODO

Sellingen boekte eindelijk de eerste overwinning, het versloeg HODO.

Valthermond met speels gemak langs Gruno

Valthermond beleefde een makkelijke middag tegen Gruno en won met duidelijke cijfers.