Titan onderuit in seizoensouverture tegen Schoonebeek

Titan leed een nipte nederlaag tegen Schoonebeek, waarbij de winnende treffer pas in de slotminuut viel.

Vorig seizoen was Schoonebeek – Titan een topper in de vierde klasse, dit seizoen de eerste wedstrijd voor beide teams in de derde klasse. Titan kende een uitstekende voorbereiding en leek daardoor klaar voor de start van de competitie. Een energiek Schoonebeek bleek andermaal een taaie tegenstander en uiteindelijk waren het de gastheren die er met de volle buit vandoor gingen. Vlak voor het sluiten van de markt maakte Twan Steffens de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Het spel ging op en neer en er waren mogelijkheden aan beide kanten. De eerste gevaarlijke kans was voor Titan in de 11e minuut, uit een lage corner schoot Jos Smidt net over. In de 20e minuut kon Julian Bruining alleen op doelman Martin Berens af, maar hij schoot voorlangs. Na een half uur spelen leek Titan op voorsprong te komen. Na geklungel in de Schoonebeek defensie kon Harmjan Moesker de bal oppikken, maar zijn schot uit de draai werd gekeerd doelman Berens. In de 39e minuut kwam pas de eerste serieuze kans voor Schoonebeek. Na een actie van Leon Steffens werd Niek Huser vrij gespeeld, het schot van Huser werd door doelman Remon Poede net onder de lat weggetikt.

Energieker Schoonebeek

Schoonebeek kwam een stuk energieker uit de kleedkamer. De eerste kans was nog wel voor Titan. Moesker schoot net naast, maar daarna was het Schoonebeek dat de overhand kreeg. In de 48e minuut slalomde Remco Huser door de Titan-defensie, doelman Poede kon ternauwernood zijn inzet met de hak voorlangs tikken. In de 54e minuut kreeg Niek Huser een vrije schietkans, zijn inzet van een meter of twintig spatte uiteen op de lat en de rebound was een prooi voor doelman Poede. Schoonebeek werd steeds sterker en Titan kwam er nog sporadisch uit. Bij één van de uitvallen verdiende Moesker een vrije bal, maar de vrije bal ging via de muur over. Door wat aanvallende wissels werd Schoonebeek steeds dreigender, maar tot grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant dacht Titan op voorsprong te komen via Harmjan Moesker, maar de treffer werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Hierdoor leek het uit te draaien op een puntendeling. Totdat vlak voor tijd Twan Steffens een voorzet van Jeffrey Berens promoveerde tot doelpunt. Steffens leek de bal breed te willen leggen op Remco Huser, maar de bal viel pardoes via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Niet veel later floot scheidsrechter Assen voor het eindsignaal. Deze nederlaag betekent een valse start voor de ploeg van trainer Henri Goeree. Volgende week ontvangt Titan op het eigen
sportpark het eveneens gepromoveerde Sleen.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond toont herstel met zege op Veendam 1894

Valthermond toonde herstel met de overwinning op Veendam 1894 en klom daardoor naar plek ...

Buinen laat geen spaan heel van De Treffer ’16

Buinen is goed gestart aan de competitie en won ook met ruime cijfers van ...

NWVV redt het niet tegen SC Angelslo

Zaterdagmiddag moest NWVV het opnemen tegen SC Angelslo. De Nieuw-Weerdingers, die vorige week een ...