SJS in openingswedstrijd onderuit tegen CSVC

SJS is de competitie begonnen met een 1-3 nederlaag tegen CSVC, dat het verschil maakte in de tweede helft.

Foto Brigitte de Wijk, Gerwin Heidema scoorde voor SJS, maar dat bleek niet genoeg. De Knoalsters gingen met 1-3 onderuit tegen CSVC.

Voor het eerste sinds het seizoen 2015-2016 trapte SJS af in de derde klasse. In CSVC uit Coevorden trof het de eerste tegenstander en hernieuwde kennismaking met de klasse waar de ploeg uit Stadskanaal het afgelopen seizoen naar promoveerde. Helaas leed het de eerste nederlaag, waar het echter in fasen van de wedstrijd de ploeg van trainer Schaart een puntje had verdiend. CSVC bleek effectiever en daadkrachtiger en ging er daarom met de overwinning vandoor.

Nadat de 9-jarige Bram als Pupil van de Week had gescoord, floot scheidsrechter Franzky voor het begin van de wedstrijd. CSVC redde vorig seizoen pas in de laatste wedstrijden het vege lijf van nacompetitie en staat tegenwoordig onder leiding van trainer Reitsma (die we nog kenden van Tiendeveen als tegenstander in de 4e klasse). In de spits stond de van Hoogeveen overgekomen Ismael Ucan, die het de Knoalster-defensie behoorlijk lastig maakte zoals later bleek.

Koud kunstje

De eerste fase was het vooral aftasten van beide kanten, waardoor het eerste schot op doel te noteren viel aan de kant van SJS. Rijkens kreeg de bal teruggelegd van Springer, maar schoot recht op de keeper. CSVC was dreigend en probeerde vooral snel in de omschakeling in de diepte te zoeken. Na twintig minuten kwam de Coevorder-ploeg enigszins verrast op voorsprong. Onnodig balverlies van Wientjes leidde de tegentreffer in, waarbij het ook leek of doelman De Jonge nog de bal wist te redden. Hij miste echter en vervolgens was het voor spits Ucan een koud kunstje de bal tegen de touwen te werken: 0-1.

Gelijkmaker

SJS was verrast, maar kwam zelf wel beter in de wedstrijd. Het moest mee in het fysiek en deed dat naar behoren. Youngster Boels had een prachtige actie in huis bij de cornervlag en liet twee verdedigers staan, zijn voorzet miste echter richting. De grootste kans kwam op naam van Wientjes. Heidema bediende hem, maar Wientjes kreeg zijn voet niet voldoende tegen de bal, waardoor deze naast de goal verdween. Het laatste kwartier was SJS de bovenliggende partij en CSVC wist daar niet onderuit te komen. Deze fase leidde dan ook de verdiende gelijkmaker in. Het was Heidema die de bal aangespeeld kreeg in de zestien en met links schoot hij de bal onderin de rechterhoek: 1-1. SJS rook bloed en drukte vóór rust het gaspedaal nog verder in, maar tot een voorsprong kwam het niet meer. Beide ploegen zochten de kleedkamers op, waarbij SJS het beste gevoel meenam.

Beste kansen voor CSVC

Daar waar het publiek dacht dat SJS die lijn zou doortrekken, kwam bedrogen uit. De tweede helft haalde het team nimmer meer het niveau van de eerste helft en dat was erg jammer. Dat lag ook voor een groot deel aan de dadendrang van de bezoekers, die juist scherper en feller uit de kleedkamer kwamen. Het was dan ook Ucan, die vlak na rust bijna zijn tweede binnenknikte. De Jonge wist ternauwernood te redden. In de tegenstoot counterde SJS de tegenstander volledig weg en mocht Boels alleen op de doelman af. Hij probeerde met buitenkant rechts de keeper te verschalken, maar zijn poging eindigde in het zijnet. Het spel golfde in het eerste kwartier na rust op en neer, maar CSVC kreeg de beste kansen. Helaas kwam het ook op voorsprong door knullig balverlies van Zuidema, die door Breedveld ook een beetje in de problemen werd geholpen. Desalniettemin profiteerde CSVC optimaal van deze fout en was het Ruben Meijer die de bal gedecideerd achter De Jonge schoot: 1-2.

Gevaarlijke Ucan

SJS moest weer in de achtervolging, maar schonk daarbij CSVC teveel ruimte. De gasten bleven gevaarlijk via met name spits Ucan. In een tijdsbestek van 3 minuten kreeg de spits twee kansen, maar het ontbeerde hem aan geluk. Zo bleef SJS in de wedstrijd, maar het creëerde zelf te weinig om aanspraak te maken op de gelijkmaker. Ook de wissels konden niet het verschil maken helaas. Tolner was nog het dichtste bij, maar zijn kopbal miste kracht. In de 80e minuut besliste CSVC de wedstrijd. Een schot/voorzet van Maes werd door alles en iedereen gemist, zodat de bal het Knoalster doel in rolde. Exemplarisch voor de wijze waarop de tegengoals vielen, was de Knoalster bijdrage eraan. Twee keer balverlies en een keer miscommunicatie in de defensie zorgden voor de drie Coevorder treffers. Dat zal beter moeten in de komende wedstrijden.

Het werd al met al een teleurstellend begin van de competitie, maar ook kreeg SJS voldoende complimenten en houvast van de tegenstander om zo door te gaan. Volgende week zal SJS de rug moeten rechten tegen kampioen van de vierde klasse van vorige seizoen, WVV. In Winschoten gaat het op zoek naar de eerste punten, maar dat zal voor de tegenstander hetzelfde gelden. Zij verloren hun eerste duel met 3-2 van eveneens promovendus DKB.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – CSVC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer walst over Zandpol heen

Alteveer maakte gehakt van Zandpol en haalde net niet de dubbele cijfers.

Gasselternijveen opnieuw met lege handen

Gasselternijveen speelde haar tiende competitiewedstrijd al op de donderdagavond. Tegenstander was Witteveense Boys ’87, ...

Wederom gelijkspel voor Nieveen

Gasselternijveen speelde afgelopen weekend voor de vijfde keer dit seizoen gelijk, deze keer tegen ...