Valthermond opent seizoen met overwinning op Sellingen

Valthermond was een maatje te groot voor Sellingen, Jordy Weggemans was de gevierde man met twee doelpunten.

Foto Kees Rustenhoven, Jordy Weggemans heeft zojuist gescoord voor Valthermond.

Valthermond is prima aan het nieuwe seizoen begonnen met een 2-0 overwinning op nieuwkomer Sellingen. Valthermond was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Valthermond domineert

Aanval op aanval ging richting het doel van de tegenstander. Sellingen zakte veel in en probeerde vervolgens om via de omschakeling toe te slaan. Behalve een kleine kans in de 1e helft was Sellingen niet gevaarlijk. Valthermond was geduldig en speelde de bal veelvuldig rond om zodoende de energie bij Sellingen weg te halen. Er kwamen kansen voor Erik Jan Veerbeek, Milan Drayer en Jordy Weggemans. Laatstgenoemde wist de score in de 22e minuut toch te openen na een vloeiende aanval over rechts. 1-0 was hiermee ook de ruststand.

Weggemans scoort opnieuw

De 2e helft begon zoals de 1e helft was geëindigd. Valthermond veel aan de bal en de bal blijvend rondspelen. Sellingen probeerde wel meer druk uit te oefenen maar kansen leverde dit niet op. Ook nu kreeg Valthermond voldoende kansen om de score te verhogen via Jordy Weggemans en Erik Jan Veerbeek. In de 62e minuut was het wel raak. Jordy Weggemans speelde zich op rand strafschopgebied goed vrij en scoorde vervolgens beheerst de 2-0 voor Valthermond. Toen in de 65e minuut Sellingen verder moest met 10 man na een rode kaart voor Jeroen Mestemaker was de wedstrijd gespeeld en waren de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnen.

Zondag a.s. wacht de volgende derby tegen Stadskanaal uit. Een eerste stap is gezet naar hopelijk een mooi seizoen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Sellingen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen blijft meedoen in de top

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij LAC Frisia gedaan wat het moest doen: winnen. ...

FC Ter Apel ’96 zet Twedo op afstand

Na een paar matige oefenwedstrijden en het verlies van vorige week tegen Stadskanaal, kreeg ...