ZZVV maatje te groot voor Borger

Borger was niet opgewassen tegen ZZVV en leed een ruime nederlaag.

Foto Alle Oldenbeuving, de ZZVV-aanvallers lieten regelmatig de Borgerder-verdedigers hun hielen zien.

Borger heeft ook haar tweede competitiewedstrijd verloren. Waar de groenhemden vorige
week een onnodige nederlaag leden bij HSC, daar waren ze nu in eigen huis een maatje te
klein voor ZZVV.

De ploeg uit Zuidwolde wordt door velen beschouwd als de belangrijkste titelkandidaat in de
3e klasse D. De nummer twee van het afgelopen seizoen is er met de komst van oud-
profvoetballer Wouter Marinus (die onder meer uitkwam voor PEC Zwolle en FC Emmen)
alleen maar sterker op geworden.

Gelijkopgaand

In de openingsfase van het duel op sportpark de Drift was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Borger liet ZZVV de bal en probeerde in de omschakeling toe te slaan. Het gevaar van ZZVV kwam in de openingsfase vooral via de vele corners. De eerste grote kans voor Borger was voor Luuk Kenter. De spits ging alleen op de doelman van de gasten af, maar deze keerde de inzet. Vlak daarna was het ZZVV dat bijna wist te scoren, maar de inzet werd door doelman Edwin Haandrikman verwerkt tot
corner. In de 38e minuut was het wel raak voor Borger. Na een uitstekende aanval kwam de
bal voor de voeten van Hendrik Gustin en hij rondde bekwaam af. Toch ging de equipe van
Joling met een achterstand de rust in. De 1-1 kwam via de voet van Jovanni van Dijk, die de
bal hard in de lange hoek achter doelman Haandrikman schoot. En op slag van rust werd een
voorzet vanaf de linkerkant bij Borger niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van Tom
Buijtendorp die van dichtbij binnenschoot.

Breekpunt

Vlak na rust volgde het breekpunt in de wedstrijd waarbij scheidsrechter Dorgelo een
negatieve hoofdrol speelde. ZZVV kwam op een 1-3 voorsprong door Vincent Huls, waarbij
de man die de voorzet gaf buitenspel stond. De assistent-scheidsrechter gaf een overtuigend
vlagsignaal en ook het publiek zag dat het buitenspel was. Maar scheidsrechter Dorgelo
constateerde vanaf de middellijn dat het geen buitenspel was en liet zijn assistent in de
steek. Het leidde tot woede bij de thuisploeg die teveel van slag geraakten door het incident.

Duel op slot

In de 60e minuut werd het duel definitief op slot gegooid: een lage strakke voorzet werd bij
de tweede paal simpel binnengeschoten door Stefan Dijkstra en dat betekende de 1-4.
Borger probeerde de stand nog een draaglijker aanzien te geven en dat resulteerde in een
paar kleine mogelijkheden. Maar verder dan een schot van Floris Hiddink op de paal kwam
het niet. ZZVV bleef gevaarlijk in de omschakeling en kwam uit een vrije trap van net buiten
het strafschopgebied op 1-5. Matthijs Capellen schoot de bal hard in de hoek langs doelman
Haandrikman. En vlak voor tijd werd de score nog groter. Wouter Marinus ging alleen op
doelman Haandrikman af, die zijn inzet in eerste instantie wist te keren. Maar de rebound
werd simpel binnen gewerkt door de inlopende Jovanni van Dijk: 1-6.

Een grote nederlaag Borger tegen de titelfavoriet uit Zuidwolde. Komend weekend speelt
Borger wederom thuis en dan kan het zich revancheren tegen Veenhuizen dat afgelopen
weekend de eerste drie punten pakte tegen De Weide.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – ZZVV