GKC boekt ruime overwinning op Weiteveense Boys

GKC rechtte de rug na een 0-2 achterstand tegen Weiteveense Boys en won uiteindelijk met ruime cijfers.

Na de zeperd van vorige week zondag mocht GKC op 9 oktober thuis tegen koploper Weiteveense Boys op zoek naar eerherstel. Allesbehalve een gemakkelijke opgave, maar na een slap begin rechtte GKC knap de rug en won het na een 0-2 achterstand met 5-2.

Slap GKC

In het begin van de wedstrijd leek het erop dat de ploeg uit Gasselte niets geleerd had van de zeperd een week eerder, er werd wederom slap aan de wedstrijd begonnen. In minuut 6 keek GKC al tegen een achterstand aan. Een corner van Weiteveense Boys werd achter doelman De Vries gekopt, 0-1. Weiteveen was de bovenliggende partij, GKC had vrijwel niets in te brengen. Er werd veel balverlies geleden, duels werden niet of te laat aangegaan. Twan Veltman kende een lastige middag met zijn directe tegenstander, in minuut 17 diende hij aan de noodrem te trekken. De scheidsrechter kon het niet waarderen en toonde Veltman de gele prent. In minuut 25 verdubbelde Weiteveen de score; GKC leed wederom balverlies en op de counter van Weiteveen had de thuisploeg geen antwoord: 0-2.

De geblesseerd geraakte Veltman verliet in minuut 28 het veld, Van der Helm mocht zijn plek innemen. GKC toonde na de 0-2 meer inzet en het begon beter te voetballen. Vlak voor rust kon GKC de opgelopen schade nog herstellen: Weishaupt zorgde in minuut 43 voor de 1-2 door een bal van Schuiling beheerst binnen te schieten. Diep in de blessure tijd van de eerste helft zorgde Korthuis voor de 2-2 door een vrije trap binnen te schieten.

Fel GKC maakt het verschil

Het tweede bedrijf van deze wedstrijd was geheel voor GKC, er werd veel strijd geleverd en het grootste gedeelte van de duels werden gewonnen. De 3-2 van Kolp in de 55e minuut was dan ook geheel terecht. De aanvaller van GKC schoot de bal onberispelijk binnen en liet de keeper van Weiteveen kansloos. Weiteveen kwam geen moment meer in hun spel door een fel GKC. GKC schuwde de duels niet vocht voor elke meter. Er werd gestreden met elkaar en voor elkaar. Korthuis kreeg in de 65e minuut ook een gele prent van de leidsman te zien. Dit kleinigheidje maakte de sterk spelende Korthuis goed door in minuut 72 een vrije trap perfect af te leveren op Weishaupt, die zodoende de 4-2 op het scorebord kon zetten.

Na de 4-2 voorsprong was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, het spel van de kant van Weiteveen werd wat onvriendelijker. In de laatste minuut werd er net over de middenlijn opnieuw een vrije trap toegekend aan GKC. De fysiek sterke Schuiling wist in het vijandige zestienmeter gebied drie man van Weiteveen bezig te houden, waardoor Kolp wat meer ruimte kreeg. Hogenboom wist de vrije bal over Schuiling heen te krijgen, in de voeten van Kolp. Kolp had de bal onder controle en wist zijn tweede goal van de middag te maken, 5-2.

Al met al een mooie overwinning voor GKC, dat op het eerste halfuur na, heeft laten zien dat het een echt team is dat wil strijden voor elkaar. Het enige smetje op deze middag is het uitvallen van Nieuwenhave, die in de laatste minuut een trap op zijn enkel moest incasseren en waarschijnlijk enkele weken uit de roulatie is. Komende twee weken is GKC vrij, op 30 oktober wordt de competitie hervat en komt SVBC op bezoek bij GKC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen legt GRC over de knie

Nieuw Buinen heeft op ongekende wijze afgerekend met GRC Groningen. De oranjehemden vonden veelvuldig ...

Weer late beslissing in wedstrijd Ter Apel

Na een verlies in de laatste minuten in de seizoenouverture tegen HODO stond FC ...