SJS eenvoudig langs tiental Hollandscheveld

SJS won met ruime cijfers van Hollandscheveld en boekte daarmee de eerste zege van het seizoen.

De eerste zege van het seizoen is binnen! SJS beleefde vanaf minuut 25 een gemakkelijke middag na een terechte rode kaart voor de verdediger die Gerwin Heidema stuitte op zijn weg naar het doel. SJS leidde op dat moment al met 1-0 door een vroege goal van Jan Springer en liep uiteindelijk uit naar een 6-2 overwinning!

SJS begon sterk aan het weerzien sinds 2015-2016 met Hollandscheveld. Al in de 4e minuut liet Floris Wientjes (hij verving de in de warming-up afgehaakte Thom Boels) zijn hielen aan de tegenstander zien en leverde een uitstekende voorzet af op Springer. Die kapte zijn man uit en schoot met links gedecideerd binnen. Een droomstart voor de Knoalsters, dat daarna eigenlijk heel slordig speelde en Hollandscheveld een aantal keren gevaarlijk dichtbij het doel van De Jonge liet komen door eigen foutieve passes.

Rode kaart

In de 14e minuut lag de gelijkmaker er bijna in ware het niet dat doelman De Jonge SJS daarvoor wist te behoeden. SJS was gewaarschuwd dat het zelf een stapje bij moest zetten, maar dat drong in de eerste twintig minuten niet echt door. Toch bleef SJS gevaarlijk via de snelheid van Heidema. Hij werd gelanceerd en passeerde de laatste verdediger van de gasten, die aan de noodrem trok. Scheidsrechter Enting kon niets anders dan een rode kaart trekken, waardoor Hollandscheveld met tien man verder moest. De vrije trap van Heidema miste vervolgens kracht en richting om de doelman te verontrusten. Niet veel later werd Kingma via Dos Santos weggestuurd en nadat hij een prima voorzet wist af te leveren, vond de aanvoerder het nodig om eens vol door te gaan op de enkel van de SJS-er. De speler werd slechts met geel bestraft, waardoor rood had volstaan. Kingma moest niet veel later de wedstrijd staken en was dus letterlijk uit het veld geschopt. Raadsveld verving hem.

Snelle beslissing

SJS was vanaf dat moment de bovenliggende partij en kwam ook nog vóór rust op 2-0. Na vermeend hands van Dos Santos mocht hij toch door en met een enorme streep knalde hij de tweede SJS-treffer binnen. Een heerlijk schot en prachtige goal. Daarvoor had Heidema moeten scoren, maar zijn kopbal ging naast. Vlak vóór de thee kreeg ook Dos Santos nog een kopkans, maar de bal belandde in de handen van de doelman. Beide ploegen gingen rusten met een 2-0 ruststand. Na rust werd de wedstrijd in een tijdsbestek van 5 minuten beslist. Uit een corner was aanvoerder Venema alert op de afgeslagen bal en hij kon simpel binnen tikken. Twee minuten later stak Tolner Heidema weg en laatstgenoemde rondde bekwaam af, 4-0. In de 50e minuut tekende Hollandscheveld voor de eretreffer na onoplettendheid in de Knoalster defensie. Een klein smetje op de middag, want tegen 10 man wil je natuurlijk de nul houden.

Na een prachtige actie van Dos Santos, een knap schot en dito redding scoorde Raadsveld met het hoofd uit de corner die daarop volgde, 5-1. In de fase erna kreeg SJS voldoende ruimte en kansen om de score verder op te voeren, maar een polletje zat Heidema dwars bij een open kans op 6-1. SJS speelde het niet altijd even zorgvuldig uit en de goalie van Hollandscheveld had een uitstekende uittrap die regelmatig de diepste spits aan het werk zette, zodat de Knoalster-defensie nog genoeg te doen kreeg.

Kabbelend naar het einde

De wissels (Hommes voor Breedveld en Oosting voor Dos Santos) brachten ook niet het gewenste resultaat en zo kabbelde de wedstrijd voort. SJS leefde nog 1 keertje op en dat was toen Springer het nog een keertje op zijn heupen kreeg, de doelman omspeelde en de 6e treffer liet aantekenen, 6-1. Het slotakkoord was echter nog voor Hollandscheveld. Na een ingeschoten vrije trap kreeg doelman De Jonge de bal niet klemvast en kon Robin Bijl binnentikken. En zo werd de eindstand bepaalt op 6-2 en doet SJS met 4 punten uit 3 wedstrijden mee in de middenmoot van de 3e klasse.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hoogeveen en dan zal er weer uit een ander vaatje getapt moeten worden om een goed resultaat neer te zetten.