Eerste driepunter voor Titan na derbywinst tegen FC Ter Apel ’96

Titan boekte in de burenruzie tegen FC Ter Apel ’96 de eerste overwinning van het seizoen.

Foto, Titan kon eindelijk weer eens juichen na de derbywinst op FC Ter Apel ’96.

Voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 stond de burenruzie tussen FC Ter Apel’96 en Titan weer in competitieverband op het programma. Beide ploegen gingen in de eerste drie wedstrijden van de huidige competitie onderuit. Titan trok in een doelpuntrijk duel terecht de overwinning naar zich toe en mocht de eerste punten van dit nog prille seizoen bijschrijven: 3-5.

De bezoekers uit Nieuw-Weerdinge begonnen beter aan de wedstrijd en kregen ook de eerste kansen van de wedstrijd. Julian Bruining trof vroeg in de wedstrijd de paal. Niet veel later raakte diezelfde Bruining ook de andere paal.

Doelpuntrijke eerste helft

Na ruim twintig minuten spelen was het Harm Jan Moesker die wel het net wist te vinden. Hij werd op maat bediend door Jos Smidt en Moesker rondde koel af: 0-1. De voorsprong was echter van korte duur aangezien FC Ter Apel’96 snel langszij kwam via Vince Gravers. Zijn schot werd half geblokt, maar was nog hard genoeg om tot doelpunt gepromoveerd te worden. Titan nam vrij snel weer de leiding. Bruining sneed naar binnen en vond Jos Smidt en hij schoot vanaf twintig meter via de binnenkant van de paal raak: 1-2. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar daar bracht Daniel Manning verandering in. Uit een vrije trap streepte hij het leder hard tegen de touwen: 2-2.

Titan kreeg direct na de rust weer een tegenslag te verwerken. Joost Porrenga kwam goed door op rechts en vond Leroy Veen. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en bracht FC Ter Apel’96 aan de leiding: 3-2. Titan nam vervolgens het iniatief en drong de gastheren ver terug op eigen helft. Uiteindelijk duurde het tot twintig minuten voor tijd voordat de bezoekers weer langszij kwamen. Het schot van Jos Smidt werd nog gekeerd door doelman Kyan Bodde, maar in de rebound kopte Nick Katoen de bal alsnog tegen de touwen: 3-3.

Volle buit voor Titan

De ploeg van trainer Henri Goeree ging er uiteindelijk nog met de volle buit vandoor. Julian Bruining werd de diepte ingestuurd door Rick Hendriks en liet zijn direct tegenstander zijn hielen zijn. Oog in oog met Bodde bracht hij de bezoekers weer aan de leiding. Amper drie minuten later maakte Bruining op bijna identieke wijze ook zijn tweede van de middag en gooide daarmee de wedstrijd in het slot: 3-5. Porrenga trof namens FC Ter Apel’96 nog wel de lat, maar spannend werd het niet meer. Titan doet met de overwinning goede zaken en kan zich op gaan maken voor de bekerwedstrijd van aanstaande zondag. Dan komt eersteklasser Roden op bezoek in Nieuw-Weerdinge.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zure nederlaag voor TEVV in Peize

Na zes keer winst op rij is TEVV zondag tegen haar eerste nederlaag van ...

Gieterveen na rust ruim langs Buinen

Gieterveen maakte het zich afgelopen zondag in de beginfase erg moeilijk, maar nam in de tweede helft ...