Gieterveen speelt in knotsgek duel gelijk tegen Siddeburen

Gieterveen speelde in een spectaculair en doelpuntrijk duel gelijk tegen Siddeburen.

In een knotsgekke wedstrijd hebben Siddeburen en Gieterveen de punten gedeeld, waar beide ploegen het gevoel zullen hebben dat ze meer uit deze wedstrijden hadden kunnen halen. Vooral scheidsrechter Mustafa speelde een opvallende rol deze middag, wat leidde tot veel opstootjes en veel ongeloof bij alle spelers. Gelukkig werden de discutabele beslissingen verdeeld over beide teams, waardoor iedereen uiteindelijk kon leven met een punt.

Na een kleine tien minuten kwam de bezoekende ploeg op voorsprong. Vanuit een vrije trap viel de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Jesse Nijhuis, die de bal droog en laag tegen het net schoot. In de eerste twintig minuten hadden de bezoekers licht de overhand en met wat meer rust aan de bal hadden ze een aantal grote kansen kunnen creëren. Siddeburen kwam langzaam steeds beter in hun spel en er kwam meer dreiging voor de goal van Lugtenborg. Waar de thuisploeg in eerste instantie weinig echt grote kansen kreeg ging het toch de rust in met een voorsprong. Eerst scoorde Julian Pot na een voorzet vanaf de rechterzijde. Er leek een duidelijke overtreding voorafgaand de voorzet te gaan, maar Mustafa zag er niets in en kende de goal toe.  Vlak voor rust maakte Pot zijn tweede van de middag. Een weggekopte lange bal kwam voor zijn voeten en met een snelle uithaal schoot hij zijn ploeg op voorsprong.

Hattrick Pot

Zo’n tien minuten na rust maakte Pot zijn hattrick compleet. Een inworp werd door Wieringa verlengd op Pot, die wederom snel uithaalde en daarmee zijn derde van de middag maakte. Ondanks dat Gieterveen er een enorme portie strijd in gooide kreeg het op dat moment weinig grip op de wedstrijd en leek het er niet op dat Siddeburen deze wedstrijd nog uit handen ging geven.  Tot in de 65e minuut van der Veen een vrije trap tegen de touwen schoot en er daarmee een kantelpunt in de wedstrijd kwam. Gieterveen deed weer volop mee en toen de doorgebroken Wilte Nijhuis overduidelijk werd neergehaald leek de 3-3 een kwestie van tijd. Wederom zag scheidsrechter Mustafa niks in deze overtreding en liet hij tot ieders verbazing doorspelen. Kort daarna dacht Pot vanuit de counter zelfs zijn vierde goal van de middag te maken, maar maakte Mustafa op aanraden van zijn assistent de twijfelachtige beslissing dat hij buitenspel zou hebben gestaan. Nadat Jesse Nijhuis zijn tweede van de middag had binnengekopt en daarmee de stand gelijktrok, waren beide ploegen nog eenmaal erg ontevreden met een beslissing van de leidsman.

Eerst leek de jonge Milan Hoving zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar ook hij werd na lang twijfelen onterecht afgevlagd voor buitenspel. In de slotseconde leek de uitkomende Lugtenborg de Siddebuurster spits neer te halen, maar ook deze keer vond Mustafa geen reden voor een penalty. Met een slotoffensief van de thuisploeg en een op de counter azende Gieterveen kon de wedstrijd uiteindelijk nog alle kanten op, maar werd de wedstrijd afgefloten met een 3-3 eindstand.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verslaat Stadskanaal met minimaal verschil in Kanaalstreekderby

Nieuw Buinen deed uitstekende zaken met de winst in de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal.

Fouten leiden nederlaag in voor Pekelder Boys

Na de zwaarbevochten handhaving in de vierde klasse, hoopt Pekelder Boys het dit seizoen ...

Titan zet ook HOC aan de kant

Onder zomerse omstandigheden troffen Titan en HOC elkaar donderdagavond voor hun onderlinge inhaalduel. Titan ...