Overzicht zaterdag 5e klasse F: Zevenklapper voor Damacota

Er vielen flink wat doelpunten te noteren in de zaterdag 5e klasse F.

Damacota – Muntendam: 7-0

Damacota is na vier speelronden de toch wel enigszins verrassende koploper van de zaterdag 5e klasse F. De club uit Nieuwe Pekela staat met tien punten uit vier wedstrijden bovenaan. Zaterdag volgde alweer de derde overwinning van het seizoen. Damacota bleek een maatje te groot voor Muntendam en won uiteindelijk met 7-0. Martin Pinkster scoorde tweemaal voor de thuisploeg. De overige vijf treffers werden verdeeld door Lars Horlings, Aaron Meijerhof, Alan Egilmez, Wylan Molema en Rick Horlings.

SC Scheemda – BATO: 3-1

Scheemda herstelde zich tegen BATO van de derbynederlaag tegen VVS Oostwold. Toch kwam de overwinning niet zonder slag of stoot tot stand. De Winschoters namen in de eerste helft brutaal de leiding via Jesper Brouwer, maar konden die voorsprong na rust niet vast houden. Scheemda voerde de druk op en kwam via Thijs halverwege de tweede helft langszij. Vervolgens maakte topschutter Danny Blauw met twee goals nog het verschil en won Scheemda uiteindelijk met 3-1.

Meeden – SETA: 1-5

Ook SETA ging vorige week verrassend onderuit en verloor thuis met 0-2 van Westerlee. De ploeg uit Musselkanaal zette die nederlaag in en tegen Meeden weer recht met een duidelijke 1-5 overwinning. Hoewel Meeden wat beter begon en al snel met 1-0 leidde via Martijn Niemeijer, was het SETA dat voor rust nog orde op zaken stelde via Jeroen Buurke en Denny Feiken. Na de pauze liep SETA snel uit naar een comfortabele voorsprong door goals van Noah Schuur en nogmaals Feiken. In de slotminuten maakte Buurke er voor de statistieken nog 1-5 van. Remon Tanis zag nog rood (2x geel) voor Meeden.

Meedhuizen – VVS Oostwold: 0-4

VVS Oostwold verraste vorige week titelkandidaat Scheemda en trok de goede lijn door tegen Meedhuizen. Bij rust stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong via René Dijksterhuis en Danny van Lang. Die marge werd na de pauze nog groter door Gerjan Drent en nogmaals Dijksterhuis. Met 7 uit 4 is VVS voorlopig op een 5e plek terug te vinden in 5F.

Westerlee – Oldambtster Boys: 5-0

Westerlee boekte vorige week een knappe zege op SETA en gaf die overwinning tegen Oldambtster Boys een goed vervolg. De thuisploeg kende weinig moeite met de bezoekers en dat leidde tot een 5-0 overwinning. Arjen Plat maakte er twee, Jan Derks Kloosterboer, Hendrik Bulder en Peter Faber deden ook een duit in het zakje.

Wagenborger Boys – ZNC: 1-1 

ZNC kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Wagenborger Boys. De enige treffer voor de bezoekers kwam op naam van Leroy Stegmeijer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV verspeelt zege in de slotfase

NWVV dacht weer een zege aan hun ongeslagen reeks toe te voegen. In de ...

Ter Apel ’96 laat het lopen tegen CEC

Voor de laatste wedstrijd van 2015 reisde Ter Apel ’96 naar Emmer-Compascuum om de ...

Buinen sleept in topper tegen Eext punt uit het vuur

Lange tijd leek Eext op weg naar de overwinning, maar in de slotfase kwam ...