SJS stunt dankzij hattrick Heidema tegen SV Bedum

SJS plaatste zich op knappe wijze voor de volgende bekerronde, het versloeg SV Bedum met 3-1.

Foto Brigitte de Wijk: Gerwin Heidema was de man van de wedstrijd.

SJS kwam uitstekend voor de dag in de bekerwedstrijd met zaterdag tweedeklasser SV Bedum. Goudhaantje Gerwin Heidema scoorde in het eerste bedrijf een zuivere hattrick en velde daarmee het vonnis over de ambitieuze ploeg uit het hoge Noorden. Daardoor bekert SJS verder en tankt het zelfvertrouwen voor het volgende competitieduel thuis tegen De Weide uit Hoogeveen.

Het strijdplan van SJS in de eerste helft klopte als een bus. De sterker geachte opponent mocht het spel maken en zodra de kans zich voordeed, werd via de counter de snelheid voorin optimaal benut. Daar waar SV Bedum niet bij machte was om in de eerste helft heel gevaarlijk te worden voor het doel van SJS, was spits Heidema dodelijk doeltreffend. Met nogal altijd een waslijst aan blesssures en pijntjes (Kingma, Boels, Kroese en Dekker) deed SJS een beroep op spelers van het tweede (Veldhuis en Smid) en O19 (reserve doelman Bos). Saillant detail was de officiële rentree in de basis van de inmiddels 42-jarige Richard Veldhuis. Na afloop vertelde hij even weer te moeten wennen aan het tempo, maar menig toeschouwer genoot weer van zijn aanwezigheid. Met hoofdklasse-voetbal in zijn rugtas liet hij nog maar weer eens zien hoe goed hij daadwerkelijk kan voetballen en hoe fit je op 42-jarige leeftijd nog kunt zijn. Een dikke voldoende en een groot compliment waard!

Hattrick Heidema

Zoals gezegd was SJS levensgevaarlijk in de counter attack. Na 8 minuten lag de eerste bal al in het doel. Heidema werd op snelheid uitstekend weggestoken door De Koe, hij omspeelde doelman, draaide een keer om zijn as om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven, 1-0. Een kickstart voor de Knoalsters en met het publiek direct enthousiast op de banken. Zou er een stuntje in de lucht hangen vanmiddag? Als team opereerde SJS zeer gedisciplineerd en deed iedere speler wat er van hem verwacht werd in de eerste helft. SV Bedum heeft wellicht meer talent en potentie in de ploeg, maar dat was gistermiddag niet te zien. Na 22 minuten spelen was het opnieuw Heidema die de diepte in gestuurd werd, maar de Bedumer doelman was attent uit zijn doel gekomen en kon daarmee deze poging nog onschadelijk maken. Drie minuten later was het echter vanuit een identieke situatie wel raak. Heidema was nu rapper bij de bal dan de doelman, omspeelde deze en tekende voor zijn en SJS’ tweede goal van de middag, 2-0. Het hoogtepunt van de middag moest echter nog komen. Het talent en de klasse van spits Heidema kwam in deze actie volledig tot zijn recht. Op eigen helft kwam de jonge aanvaller in balbezit en hij liet vervolgens alles en iedereen van SV Bedum zijn hielen zien. Oog-in-oog met de doelman schoof hij de bal zeer leep binnen met buitenkantje rechts. Het publiek werd getrakteerd op een collectieve teamprestatie in de eerste helft met ‘Hattrick Heidema’ als absolute uitblinker. SV Bedum droop af naar de kleedkamers voor de thee met een 3-0 achterstand. SJS zat op rozen, maar er moest uiteraard nog een helft worden gespeeld.

Bedum bovenliggend

Na rust tapten de bezoekers (en dat moest natuurlijk ook wel) uit een ander vaatje. Daar waar SJS direct na rust nog gevaarlijk voor het doel van de Bedumers kwam, was de eerste opgelegde kans niet aan de bezoekers besteedt. De bal werd bij de tweede paal naast het doel geleden. SJS ontsnapte daarbij en speelde, wat later bleek, een zeer moeizame en lastige tweede helft. Bedum schakelde bij en was gewoon de bovenliggende partij. De krachten vloeiden tussen minuut 55 en 75 echt weg bij de Knoalsters en veel meer dan tegenhouden, lukte niet meer. De bezoekers profiteerden daar echter maar mondjesmaat van. In de 57e minuut moest SJS dan toch een tegentreffer incasseren. Een vloeiende aanval over meerdere schijven werd vanaf randje zestien prima langs doelman De Jonge in het doel geschoten, 3-1. Het gevoel bij de Bedumers kwam enigszins terug, maar het ontbrak ze echter aan scherpte. Op een aantal hachelijke momenten voor het SJS-doel na bleef het bij deze enige treffer.

Opmerkelijk moment

Vanaf minuut zeventig kreeg SJS weer iets meer in de melk te brokkelen, maar gevaarlijk wist het niet meer te worden. Na een aantal wissels (Timmer, Springer en Smid kwamen voor Heidema, De Koe en Wientjes) was er nog een opmerkelijk moment. Een typerend duel van Tom Timmer resulteerde in een harde knal, waarbij menigeen dacht aan een doormidden getrapte scheenbeschermer en een ernstige blessure of iets dergelijks, maar de botsing tussen hem en de Bedumer verdediger resulteerde in het uit elkaar knallen van de wedstrijdbal. Gelukkig maar. In de slotfase ontsnapten zowel Venema als Smid nog aan een gele kaart, maar het liet zien dat alle spelers bereid waren tot het uiterste te gaan in deze verder sportieve wedstrijd. En dat maakte vanmiddag het verschil! SJS won uiteindelijk met 3-1 van een op papier sterkere tegenstander, maar met een goed strijdplan en dito uitvoering kun je heel veel bereiken.

Volgende week zaterdag staat weer in het teken van de competitie. De Weide uit Hoogeveen (vorig seizoen nog tweedeklasser) komt op bezoek aan de Julianastraat. SJS blaakt van het zelfvertrouwen en hoopt in de competitie dit een goed vervolg te geven. Vanzelf zal dat echter niet gaan, maar daar zijn de staf en spelers zich zeker van bewust.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen boekt broodnodige winst

In een week waarin in Gasselternijveen voornamelijk over bestuurlijke zaken werd gesproken, lieten de ...

Bareveld verslaat Pekelder Boys

Bareveld won de confrontatie met Pekelder Boys, dat nog altijd geen enkel punt heeft ...

Onstwedder Boys boekt ruime overwinning

Onstwedder Boys  heeft zaterdagmiddag op het eigen De Boskamp de wedstrijd tegen SGV met ...