Titan klimt door zege op Raptim

Titan wist Raptim aan de zegekar te binden en steeg daardoor weer een aantal plaatsen op de ranglijst.

Onder prima omstandigheden troffen Titan en Raptim elkaar op het sportpark in Nieuw-Weerdinge. Doordat de verschillen op de ranglijst nog klein zijn konden beide ploegen bij winst een flinke stap zetten. Eerder dit seizoen troffen beide ploeg elkaar al in de beker. Toen wist Titan met 2-3 te winnen. De rood-witten wisten ook deze confrontatie met de ploeg van oud-Titaan Bert Doldersum om te zetten in een overwinning: 3-0. Hiermee heeft de Titan de weg naar boven ingeslagen.

Buitenspel

Het spel golfde vanaf het begin op en neer. Raptim probeerde vanuit de opbouw tot gevaar te komen. Titan daarentegen probeerde het meer vanuit de counter. De bezoekers kregen de eerste kansen van de wedstrijd. Eerst moest doelman Poede redding brengen op een schot van Meiringh en even later kwam een voorzet terecht bij Bart Jan Stroeve, maar hij miste vanuit kansrijke positie. Aan de andere kant werd Titan meerdere malen gestuit door de assistent-scheidsrechter. Ook bij het openingsdoelpunt werd er gevlagd, maar de prima leidende scheidsrechter Hindriks had zelf geconstateerd dat er van buitenspel geen sprake van was. Jos Smidt werd aan het werk gezet door Mike Mensen. Smidt passeerde zijn tegenstander en schoot, via Harm Jan Moesker, raak: 1-0. Hiermee was ook direct de ruststand bereikt.

Sterke tweede helft Titan

Titan kwam scherp uit de kleedkamer en wist de marge snel te verdubbelen. Jos Smidt ging een combinatie aan met de ingevallen Mick Hendriks en Smidt bereikte Harm Jan Moesker met zijn voorzet. De spits kopte de bal onhoudbaar langs doelman Kay de Groot: 2-0. Raptim hield ook in het vervolg van de wedstrijd meer balbezit, maar kon dit niet omzetten tot grote kansen. Uiteindelijk gooide Titan de wedstrijd in het slot via een andere invaller: Tim Kollmer. Hij kreeg de bal van Moesker op presenteerblaadje en rondde overtuigend af: 3-0. De zege kwam geen moment meer in gevaar waardoor er een terechte overwinning werd geboekt door de rood-witten. Door de overwinning klimt Titan van plek 11 naar plek 6. Volgende week wacht voor Titan de uitwedstrijd tegen Twedo.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger lijdt nipte nederlaag bij Elim

Borger heeft titelkandidaat Elim geen punten afhandig kunnen maken. Op basis van de tweede ...

Onstwedder Boys als koploper de winterstop in na zege op SVBO

Onstwedder Boys sloot de eerste seizoenshelft af met een degelijke zege op SVBO.

Fotoverslag: SC Stadskanaal op titelkoers

Titelkandidaat SC Stadskanaal had op bezoek bij Sleen weinig te duchten. Al na enkele ...