Borger gaf niet thuis en Winschoten en moest opnieuw een nederlaag slikken in een uitduel.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-speler Tim Speelman probeert de bal te veroveren en de WVV-speler van zich af te houden. 

Vorig seizoen knokten WVV en Borger voor het kampioenschap in de vierde klasse. De Winschotenaren gingen er uiteindelijk met de titel vandoor. Borger promoveerde alsnog via de nacompetitie, waardoor de kemphanen afgelopen zaterdag in Winschoten opnieuw tegenover elkaar stonden. Nu echter een treetje hoger. Tot deze wedstrijd was het voor beide teams nog wennen aan het niveau in de derde klasse. De thuisploeg had in de voorgaande vijf duels weliswaar slechts twee keer verloren, maar het had ook nog niet gewonnen. Dat laatste deden de gasten wel twee keer, maar zij zetten daar maar liefst drie nederlagen tegenover. Twee naar de zogenaamde flow zoekende verenigingen dus. Vooraf was het vooral gissen hoe de krachtsverhoudingen nu daadwerkelijk lagen.

Eerste helft met twee gezichten

De eerste vijfentwintig minuten waren duidelijk voor de gastheer. WVV had meer de bal en was er ook een stuk zuiniger op. Ze controleerden de wedstrijd tegen een zeer pover Borger, dat te veel balverlies leed en er vervolgens ook niet in slaagde om het leder snel terug te veroveren. Het leverde de thuisploeg overigens slechts enkele schietkansen op, waarbij het vizier nog niet bepaald goed afgestemd stond. Na een goed half uur voetballen nam Borger langzamerhand het initiatief over. Het slaagde er nu wel in om bij balverlies de druk op de tegenstander te zetten, waardoor het spel zich meer en meer op de helft van de thuisploeg afspeelde. Levi v/d Span was in deze fase uit een vrije trap dichtbij de openingstreffer en even later had ook Luuk Kenter kunnen scoren. De beste kans was op slag van rust echter voor WVV. Oog in oog met Edwin Haandrikman werd er hard naast geschoten.

Volledig door de ondergrens

Borger kwam nog wel goed uit de kleedkamer. Gijs Roda werd na één minuut slechts ternauwernood afgestopt op weg naar de doelman. Even later kon Hendrik Gustin een mooie voorzet van Floris Hiddink net niet tot doelpunt promoveren. Aan de andere kant bleef het overigens eveneens opletten, want ook de thuisploeg was enkele keren gevaarlijk dicht in de buurt van een doelpunt. In de 56e minuut was het raak. WVV-er Mike Timmer reageerde alert toen een hoekschop in de doelmond bleef hangen. Hij prikte binnen. De bezoekers leken het hierna even helemaal kwijt te zijn. De tweede tegentreffer hing in de lucht en kwam een zestal minuten na de openingstreffer ook letterlijk uit de lucht vallen. Marc Drenth mocht ongehinderd binnen knikken. In het resterende half uur zakte Borger volledig door de ondergrens. Het was een klein wonder dat WVV niet naar een monsterscore uitliep. Kans op kans leverde hen slechts één extra treffer op. Deze kwam van de voet van Mathijs Mollema. Dat Hendrik Gustin (strafschop) en Matthijs Brink (kopbal) er met doelpunten in de absolute slotseconden nog een dragelijke score van wisten te maken was eveneens een mirakel. De thuisploeg mocht het zichzelf aanrekenen. De 3-2 eindstand was slechts een schrale afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het laatste half uur.

Ver onder de maat

De bewoners van de Hunebedhoofdstad verlieten met gebogen hoofd het veld. Het is ook te hopen dat de mannen zich geen zand in de ogen laten strooien door de late eretreffers. Het verval na de tegentreffer was simpelweg veel te groot. De prestatie ver onder de maat! Het kan je in een competitie waar velen aan elkaar gewaagd zijn net aan de verkeerde kant van de streep brengen.  Volgende week komt de nog puntloze hekkensluiter Hollandscheveld op bezoek. De opdracht is duidelijk. Deze moet gewonnen worden!

Opstelling Borger: Haandrikman, Ottens (70. Westerdijk), Brink, Speelman, Van Dijk, F. Hiddink, v/d Span, Venema (81. Kuiper), Gustin, Roda en Kenter (65. Berghuis)

Foto’s Alle Oldenbeuving: WVV – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weekend-overzicht: zondagvoetbal

Gieterveen kende een heel beroerd voetbalweekend: in de thuiswedstrijd liet men een duidelijke steek ...

Titan lijdt duur puntverlies tegen KSC

Titan stond op een comfortabele voorsprong, maar gaf die uit handen en redde uiteindelijk ...

SJS start competitie met zege op Nieuw-Balinge

Het ging niet helemaal zonder slag of stoot, maar SJS pakte tegen Nieuw-Balinge uiteindelijk ...