Gieterveen eenvoudig langs Heiligerlee

Gieterveen won eenvoudig van Heiligerlee.

Traditioneel gezien is vv Heiligerlee een lastige tegenstander voor vv Gieterveen. In de laatste zeven onderlinge wedstrijden verloren de Gieterveners regelmatig met ruime cijfers en vorig seizoen werd er pas voor het eerst een punt gepakt tegen de Kloosterholtjes. Vandaag had Heiligerlee echter helemaal niets in te brengen en verloor het in een eenzijdige wedstrijd met ruime cijfers. Heiligerlee, dat vorig jaar nog bijna naar de derde klasse promoveerde, staat nu in de onderste regionen en heeft dit seizoen nog niet weten te winnen. Gieterveen is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen en bezet de vierde plaats.
Na acht minuten opende Bert Kupers de score. Kupers, die in het begin van het seizoen nog moest toekijken met een slepende liesblessure, schoot een afgeslagen corner van net buiten het strafschopgebied tegen de touwen. Heiligerlee voetbalde hierna in eerste instantie best aardig mee, maar wist Lugtenborg geen moment echt te testen.
Gieterveen op comfortabele voorsprong
Tien minuten voor rust was het Ramcharan die de score verdubbelde. Na een knappe individuele actie plaatste hij de bal precies onder in de hoek. Vlak voor rust werd het nog mooier voor de bezoekers. Het was Jesse Nijhuis die de bal ontfutselde van laatste man de Haan, waarna hij samen met zijn broer op doelman Tieks af kon gaan. Uiteindelijk was het Wilte Nijhuis die de kans kreeg om op het scorebord terecht te komen, wat hij niet naliet.
Prullenbak
Als de thuisploeg al een strijdplan had bedacht in de kleedkamer, dan kon dat al vrij snel de prullenbak in. Wilte Nijhuis schoot tien minuten na rust hard via de binnenkant van de paal raak. Het kleine beetje hoop dat de thuisploeg daarmee nog had ging verloren en de Gieterveners kregen tijd om door te wisselen. Zo kregen een tweetal jeugdspelers, Milan Hoving en Emiel Bitter, de kans om minuten te maken en was er een publiekwissel voor Kevin Meering, die na ruim zes jaar weer minuten maakte op de zondagmiddag en geen moment weg geweest leek te zijn in het centrum van de verdediging. In de slotfase werd de eindstand bepaalt door een eigen doelpunt van een Kloosterholtjer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan onderuit tegen Sleen in seizoensouverture

Titan kende een valse competitiestart tegen Sleen, het kreeg wel voldoende kansen op een ...

Bizimana loodst Gieten langs Muntendam

Gieten won thuis van Muntendam, mede dankzij twee treffers van Kassim Bizimana.

Onstwedder Boys lijdt ongelukkige nederlaag tegen SCN

Onstwedder Boys leed op bezoek bij SCN een 3-2 nederlaag en wacht daardoor nog ...