Overzicht zaterdag 5e klasse F: Monsterzege voor VVS, SC Scheemda wint topper

VVS Oostwold boekte een monsterzege, SC Scheemda won de topper van SETA.

Oldambtster Boys – VVS Oostwold: 2-14

De doelpunten vielen deze zaterdag als rijpe appelen in het duel tussen Oldambtster Boys en VVS Oostwold. De bezoekers moesten zich ongetwijfeld in een schiettent gewaand hebben, die de ene na de andere goal produceerden. Gerjan Drenth nam drie treffers voor zijn rekening en had daarmee het grootste aandeel. Rene Dijksterhuis, Thijs Boer, Leon Boer en Remco de Kleine scoorden er ieder twee. De overige drie doelpunten kwamen op naam van Yannick Drenth, Lars Eggens, en Romke Smit. Emil Heeres en Lars de Jonge deden wat terug voor de thuisploeg. VVS steeg door de riante overwinning naar plaats twee op de ranglijst, doordat het profiteerde van de nederlaag van SETA.

SC Scheemda – SETA: 4-1

Zaterdag stond de topper tussen de twee voornaamste kampioenskandidaten uit de zaterdag 5e klasse F op het programma. Het duel werd een prooi voor Scheemda, dat daarmee de eerste tik van het seizoen uitdeelde. Marco van de Linde bracht de thuisploeg op voorsprong, waarna Jos de Boer SETA weer langszij bracht. Voor de pauze trof topscorer Danny Blauw nogmaals doel voor Scheemda, waardoor de thuisploeg met een voorsprong de rust in ging. Na de pauze bleef het lang spannend, maar uiteindelijk liep Scheemda via Niek Smit en nogmaals Blaauw uit naar een ruime 4-1 overwinning.

Wagenborger Boys – Meeden: 2-4

Ook Meeden blijft bovenin meedraaien en vindt zich na zes speelronde terug op vierde plaats met slechts drie punten achterstand op koploper Scheemda. Meeden moest echter diep gaan voor de overwinning tegen Wagenborger Boys. De thuisploeg leidde na twintig minuten spelen al met 2-0 door goals van Robin Rietman en Jaap Enderlé. Vijf minuten voor de pauze deed Meeden voor het eerst wat terug via Joost Kamphuis. In de tweede helft keek Meeden ook nog lang tegen een achterstand aan, maar de wissels maakten het verschil. Invaller Jay van Weerden scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Een andere invaller, Sander Boog, bracht Meeden een minuut voor tijd op voorsprong door een afgeslagen bal uit een hoekschop binnen te schieten. Daarna werd het zelfs ook nog 2-4 via opnieuw Van Weerden.

Westerlee – Muntendam: 2-0

Westerlee boekte een regelmatige 2-0 thuisoverwinning op laagvlieger Muntendam. Beide doelpunten werden in de eerste helft gescoord. Vlak voor rust sloeg de thuisploeg twee keer toe via Daan Staats en Etiënne Schortinghuis. In de tweede helft zagen Arjen Plat (Westerlee) en Roy Poelma (Muntendam) nog de rode kaart.

Damacota – BATO: 2-3

BATO heeft de streekderby tegen Damacota met 2-3 weten te winnen. Jens Wind had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning van de bezoekers. Jesper Brouwer scoorde de andere goal voor de Winschoters. Doelpunten van Nick Stuut en Alan Egilmez konden puntverlies van de thuisploeg niet voorkomen.

Meedhuizen – ZNC: 0-1

ZNC boekte een minimale overwinning op Meedhuizen. Ruben Meijster kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Doelpuntenmachine Borger wint opnieuw

Borger heeft ook haar vijfde wedstrijd na de winterstop in winst weten om te ...

Westerwolde zet ongeslagen reeks voort tegen Amboina

Westerwolde kreeg voldoende kansen voor een ruime zege, maar won uiteindelijk nipt.

SPW behoudt ongeslagen thuisstatus

Op 1 november stond op sportpark ‘Noord’ de wedstrijd SPW 1 – Oldambtster Boys ...