SC Roswinkel doet Pekelder Boys drie punten cadeau

SC Roswinkel moest in eigen huis de punten aan Pekelder Boys laten.

De bezoekers kregen 1 grote kans diep in de 2e helft. Dat betekende wel direct de 0-1.
Je kunt het betere van het spel hebben, zoals bij sc Roswinkel zeker in de 2e helft het geval was, maar als je dan niet scoort en niet consequent duels wint, zeker op het gedeelte van het veld waar dat beslist wel moet, kun je wachten op een treffer van de tegenstanders.

Het spel van beide ploegen was niet best. Hoewel sc Roswinkel met name de 2e helft wel het beter verzorgde voetbal speelde. Het wedstrijdbeeld was over het algemeen zo dat er veel onnodig balverlies was door veel onrust aan de bal en er te vaak de verkeerde oplossingen werden gezocht.
Pekelder Boys hanteerde veel de lange bal op de spitsen wat niet veel opleverde,  doordat in de meeste kopduels die daardoor ontstonden de centrale verdedigers van sc Roswinkel, Bjorn Helder en Stefan Arends de aanvallers de baas waren en wel hun duels wonnen.

Weinig kansen

De eerste goede aanvalsopzet kwam van de thuisploeg in minuut 10 van de 1e helft. Stefan Arends speelde in de slotfase van die aanval de bal diagonaal van de linkerkant naar de op rechts vrijgelopen Roy Over. Roy had een prima voorzet in huis die echter door de vrijstaande Dylan Bulle werd over geschoten.Pekelder Boys kreeg ook wel wat mogelijkheden maar niet echt grote kansen. Na ongeveer 25 minuten kreeg de linkerspits van de gasten de bal aangespeeld waarbij de weg naar het doel open lag. In plaats van direct richting doel te gaan koos hij er voor om nog een verdediger op te zoeken en die te omspelen. Dat lukte niet.  Kort daarop kreeg sc Roswinkel op de helft van de bezoekers op links een vrije bal toegewezen. Stefan Arends speelt de bal naar rechts op de mee opgekomen rechter verdediger Willem Pagters. Diens voorzet bereikte de vrijstaande Tim Kleinenberg maar hij kopte naast.

Initiatief bij Roswinkel

In de 2e helft ontstond de eerste kans voor Pekelder Boys. De kopbal van de vrijstaande spits kon met moeite worden gekeerd door de doelman van sc Roswinkel, Ricardo Prins. Daarna ligt het initiatief bij sc Roswinkel dat meer druk probeert te zetten en meer de zijkanten gaat benutten waardoor er enkele grote kansen ontstaan. Zo kan Roy Over na een goede actie op rechts zichzelf vrijspelen en de bal in de beneden hoek schieten maar de keeper van Pekelder Boys tikt de bal naast de goal. Kort daarop een actie over de rechter zijkant van Willem Pagters. Hij komt het zestienmeter gebied in maar schiet vanaf de zijkant vervolgens ruim over. Na een half uur spelen komt Tim Kleinenberg goed door op links en hij levert een prima voorzet af op Roy Over die naar binnen is gekomen. Roy komt daardoor op 7 meter van de goal helemaal vrij voor de keeper. Helaas, voor de thuisclub, knalt hij de bal snoeihard over de goal van Pekelder boys. In deze fase stelt Pekelder boys weinig tegenover het betere spel van de thuisclub. Enkel een paar mogelijkheden op zo’n meter of 16 van het doel van Ricardo Prins. Die mogelijkheden ontstaan dan ook nog door niet consequent genoeg de duels oppakken door een aantal spelers van de thuisclub. Hoewel het niet ontbreekt aan een goede inzet worden de gevolgen van die verloren duels blijkbaar onderschat. Na ongeveer een half uur in de 2e helft speelt Tim Kleinenberg zichzelf prima vrij maar zijn schot belandt op de lat.

Onvermijdelijk

In minuut 35 gebeurt dan het onvermijdelijke. Opnieuw worden te simpel een paar duels achtereen verloren door spelers van sc Roswinkel, waardoor de spits van de bezoekers vrij komt voor de doelman van sc Roswinkel. Met een schuiver in de hoek passeert hij Ricardo Prins en bepaalt daarmee de eindstand op 0-1. Deze kans ontstond niet door goed aanvalsspel maar door niet resoluut ingrijpen door enige spelers van sc Roswinkel. De thuisploeg was daarna niet meer in staat het resultaat te verbeteren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

In de kelder: vijfde klasse zaterdag

Twedo – Ter Apel ’96: 7-2 Het breekpunt in deze wedstrijd zat na een ...

Fotoverslag: Gieterveen – Sellingen

In de vijfde klasse E ontpopt Sellingen zich meer en meer als titelkandidaat. In ...