Westerwolde sleept in zinderende finale overwinning uit het vuur

Westerwolde pakte in extremis de winst tegen Actief.

Foto Harm Jan Pleiter, feest bij Westerwolde na de late overwinning tegen Actief.

In een wedstrijd die over de gehele linie niet van al te grote kwaliteit was, boekte Westerwolde tegen Actief uit Eelde-Paterswolde haar derde overwinning op rij in een thuiswedstrijd. In een hectische slotfase was het uiteindelijk Frank Riks die zich als matchwinnaar mocht laten kronen. Diep in de extra tijd wist hij de doelman van Actief in tweeën het nakijken te geven. Wist de goalie van Actief Riks z’n kopbal in eerste instantie nog te pareren, uit de rebound gaf de aanvaller van Westerwolde wel het beslissende zetje. Door deze 2-1 overwinning klom Westerwolde naar de derde plaats op de ranglijst.

Doe mee met de FC Kanaalstreek WK-Pool en speel mee om de prijzen, klik hier!

Onder weersomstandigheden totaal anders dan vijftig jaar geleden op deze datum, begonnen zowel Westerwolde als Actief aftastend aan de wedstrijd. En eigenlijk werd dit spelbeeld door beide ploegen de gehele eerste helft gecontinueerd, waardoor het kijkspel voor het talrijk toegestroomde publiek niet om over naar huis te schrijven was. Op een aantal kleine mogelijkheden na vielen er geen echte scoringskansen te noteren. Scheidsrechter Reints uit Onstwedde, die vanmiddag als invaller dienst deed en de wedstrijd prima onder controle had, kon dan ook na vijfenveertig minuten “heen en weer voetballen” beide teams met de bekende brilstand naar de thee sturen.

Westerwolde tapt uit ander vaatje

Daar waar Westerwolde in het eerste bedrijf met twee spitsen speelde, werd er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt. Michel ter Horst verving linksback Mikai Luijten, waardoor de aanvalskracht van Westerwolde door deze derde spits toch behoorlijk werd vergroot. Toch was het Actief dat op voorsprong kwam. Door een niet al te zuivere aanspeelbal van doelman Rudie Bergman richting zijn verdediger, kwam Leon Buiter namens Actief alleen voor de goalie van de thuisploeg. Beheerst schoof hij de bal in de 58e minuut in de voor hem rechterbenedenhoek: 0 – 1. Voor Westerwolde het sein om uit alle macht te proberen de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Na een aantal halve en hele kansen voor onder andere Sander van Hoorn en invaller Lars te Bokkel was het good-old Merill Wakker die op behendige wijze het strafschopgebied van de tegenstander binnen dribbelde. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde een verdediger van Actief hem het scoren te beletten, maar tikte hierbij de invaller van achteren onderuit. Arbiter Reints wees gedecideerd naar de stip en voor Sander van Hoorn was het daarna een koud kunstje om in de 85e minuut zijn derde  competitietreffer binnen te schieten: 1-1.

Winst in extremis

Evenals vorige week het geval was, speelden ook nu beide ploegen gedurende het restant van de wedstrijd vol op de aanval om zodoende de drie punten op hun conto bij te kunnen schrijven. En al in de extra tijd dacht iedereen dat Michel ter Horst de man van de wedstrijd zou worden. Buitenspel ontwijkend omspeelde hij handig doelman Terwal van Actief, maar zijn afrondende bal werd door een verdediger van Actief van de lijn gehaald. Toch was het Westerwolde dat met de winst aan de haal ging. Ter hoogte van de middenlijn mocht doelman Bergman in de 96e minuut een vrije trap nemen. De bal werd hoog in het strafschopgebied van Actief gepompt, waarna Frank Riks het luchtduel won. Zijn kopbal werd in eerste instantie door Terwal gestopt, maar in de nastoot schoof Riks tot grote vreugde van geheel Westerwolde de bal keurig binnen: 2–1. Hoewel in extremis, een goede een belangrijke overwinning voor de mannen van trainer Richard Streuding.

Met het nodige vertrouwen kan Westerwolde nu volgende week zondag afreizen naar Gieten, alwaar de plaatselijke trots de volgende opponent is. Maar na zeven gespeelde wedstrijden is het duidelijk dat Westerwolde op voorhand niet veel onderdoet voor de elf tegenstanders in deze klasse. Met dezelfde dosis inzet als tot dusver tentoongespreid moet het ook dan mogelijk zijn met een goed resultaat huiswaarts te keren en zich zodoende te handhaven in de top van de derde klasse C.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes – Rudolf Riks – Rik te Velde (75e min. Lars te Bokkel) – Mikai Luijten (46e min. Michel ter Horst)  – Joran Luijten (65e min. Wilco Huls) – Kevin v.d. Laan – Julian Smid (65e min. Merill Wakker) – Arjen Heidekamp – Sander van Hoorn  – Frank Riks

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik-Jan Veerbeek matchwinner bij Valthermond

De wedstrijd tussen Valthermond en Raptim was er één waarbij er niet veel op ...

Gieterveen moeizaam langs Veelerveen

Op sportpark Veelerveen werd zondagmiddag de wedstrijd tussen Veelerveen en Gieterveen gespeeld. Voor Gieterveen ...

Lars Baas wint en scoort bij rentree

Ondanks de 5-2 overwinning, de twee goals van Edwin Drenth, een goal en assist ...