Roswinkel komt tekort in duel met GKC

Roswinkel ging in eigen huis onderuit tegen GKC.

Roswinkel heeft in eigen huis een 0-3 nederlaag geleden tegen GKC. Na een redelijk eerste half uur zakte Roswinkel weg na de eerste tegentreffer van GKC. De Gasselters namen daarna gaandeweg de controle over en dat resulteerde in een ruime overwinning.

Twee ploegen die in ieder geval de bedoeling hadden om van achteruit via de zijkanten op te bouwen. Dit systeem kon door beide ploegen ook gehanteerd worden omdat daar ook veel ruimte lag. In de eerste 30 minuten speelde de thuisclub een wedstrijd waarin het meer aan de bal was en op de helft van de tegenstander. Veel grote kansen leverde dat echter niet op. Ook GKC kreeg nauwelijks kansen.  GKC kreeg enkele corners te nemen die bewust laag werden ingebracht zo rond de 16 meter omdat in deze wedstrijd voorzetten door de lucht geen resultaat zouden opleveren tegen de fysiek sterke defensie van Roswinkel. Duels in de lucht aangaan had dus weinig zin voor de bezoekers. SC Roswinkel hanteerde in die eerste 30 minuten veelvuldig de crosspass en zette bij balverlies goed druk naar voren wat in een vroeg stadium balbezit opleverde. Vandaar dat het spel zich in die periode ook veelvuldig afspeelde op de helft van GKC.

Kansjes voor Roswinkel

Een kans om te scoren was er voor Tim Kleinenberg zo ronde de 15e minuut. Hij kreeg de bal op links aangespeeld en was sneller dan zijn tegenstander waardoor Tim het strafschopgebied in kon lopen en het hem een kans opleverde. Zijn schuiver in de hoek werd door de keeper van GKC tot corner verwerkt. Enkele minuten later wordt Stefan Arends op links aangespeeld en hij bereikt met een goede voorzet Jan Pagters, die vrij komt tussen twee verdedigers en kan inkoppen. Zijn kopbal belandt echter, buiten het bereik van de doelman van GKC, op de lat. Daarna komen via de zijkanten vanaf rechts nog een aantal keren spelers van sc Roswinkel, Willem Pagters en Roy Over, in de gelegenheid om vanaf de vleugel een voorzet te geven of zelfs een poging te wagen om zelf af te ronden. De voorzetten komen echter allemaal niet aan en de doelpogingen gaan allemaal over en naast. Net als een afstandsschot vanaf zo’n meter of achttien van Aaldert van Eck.

GKC op voorsprong

GKC probeerde de ruimte achter de verdediging van sc Roswinkel te benutten door de bal aan te spelen op de snelle spitsen. Tot de 30e minuut zijn ze daar niet in geslaagd. Maar in die 30e minuut lukt het toch om via de zijkant Danny Kolp te bereiken die vanaf de zestien meter lijn met een technisch fraaie lob de keeper van sc Roswinkel passeert. Een mooie goal uit de eerste de beste kans voor de bezoekers. 0-1. Daarna heeft sc Roswinkel het moeilijk de draad weer op te pakken. GKC wordt dreigender. Zo komt enkele minuten later de spits vanaf de rechterkant alleen voor de doelman van de thuisclub te staan maar Ricardo Prins stopt de ingeschoten bal uitstekend. Roswinkel neemt daarna weer een beetje het initiatief. Een corner van Stefan Arends levert de mee naar voren gegane Bjorn Helder een goede kans op. Alleen de bal komt net te laag aan om in te koppen en een beetje te hoog om goed af te kunnen werken met de voet. Resultaat is dat Bjorn de bal niet goed kan raken en niet komt tot afronding. In minuut 40 wordt een vrije bal genomen door de thuisclub die rechtstreeks in de handen terechtkomt van de doelman van GKC. Die schiet de bal direct naar voren en omdat de restverdediging van sc Roswinkel nog niet goed staat levert dat een kans op voor Bart Weishaupt. Die mist niet en schiet de bal hoog in de touwen. Hiermee is de ruststand bepaald op 0-2.

GKC heeft de touwtjes in handen

Ook is hierna duidelijk het geloof in een goed resultaat bij de thuisclub verdwenen.In de 2e helft zien we dan ook een heel ander beeld. GKC is de beter spelende ploeg en gevaarlijker. Afvallende ballen zijn een prooi voor de bezoekers en de slag op het middenveld wordt gewonnen. Het doordekken en vooruit verdedigen van Roswinkel zien we niet meer terug. En te vaak staat Tim Kleinenberg voorin op een eilandje, zodat ook hij niet veel meer kan betekenen voor de thuisploeg. Heel veel grote kansen levert het spelbeeld voor GKC echter nog steeds niet op. Dat komt vooral omdat de mogelijkheden om echt grote kansen te creëren niet goed worden benut. Diep in de 2e helft komen drie aanvallers van GKC tegenover 2 verdedigers te staan. Ook dat levert geen grote kans op omdat de verkeerde keus wordt gemaakt. De bal wordt veel te wild op de goal geschoten vanaf een meter of zestien en verdwijnt over het doel. Tim Kleinenberg krijgt nog een kansje omdat hij bij een van de spaarzame goed aangespeelde ballen op links een schietkans krijgt. Hij raakt de bal echter niet goed en ook dat levert dus voor sc Roswinkel niet het gewenste resultaat op. De spits van GKC probeert nog een keer met een boogbal Ricardo Prins te verschalken, maar dit keer kan Ricardo er nog net bij met de vingertoppen. De bal verdwijnt via de lat over het doel. Na niet consequent ingrijpen van de verdediging van de thuisclub ontstaat opnieuw een kans voor GKC. De spits faalt dit keer niet en weet de doelman van sc Roswinkel te passeren. Dat betekent de eindstand 0-3.

Bij de thuisclub wordt Jan Pagters gewisseld voor Bart Luiten, Roy Over voor Hidde Gosefoort en Willem Pagters voor Jeffrey van der Veer. Dat wijzigt niet veel in het spelbeeld hoewel met name door de inbreng van Hidde wel weer wat meer rust komt in het spel van Roswinkel dat de bal daardoor langer in bezit kan blijven houden en vaker de vrije man kan worden gevonden. De goed leidende scheidsrechter Garic had geen probleem met deze wedstrijd. Harde en gemene overtredingen van beide kanten zijn er ook niet of nauwelijks geweest wat ook wel eens vermeld mag worden. Al met al voor Roswinkel toch een teleurstellend resultaat hetgeen aan de reacties van de spelers na de wedstrijd te merken was.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rood aanlopend NWVV wint in extremis van VVAK

NWVV won in de laatste minuten van VVAK, maar kreeg ook twee rode kaarten ...

Annen drukt Nieuw Buinen naar laatste plaats in 2L

Annen boekte wederom een ruime zege, dit keer op Nieuw Buinen dat zondag niet ...

Valthermond nestelt zich in kopgroep na winst op Noordster

Zo sprankelend als tegen Germanicus was het allemaal niet wat Valthermond op bezoek bij ...