Titan op valreep langs Weerdinge

Titan draaide een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning, al kwam deze pas laat tot stand.

De derby tussen Weerdinge en Nieuw-Weerdinge stond sinds lange tijd weer eens op het programma in competitieverband. Jarenlang speelde Titan op een hoger niveau, maar de afgelopen jaren waren die rollen omgedraaid. Nu dus allebei op 3e klasse niveau. In een wedstrijd met twee gezichten wist Titan een valse start te repareren en maakte het een 2-0 achterstand goed.

Sterk begin Weerdinge

Weerdinge begon beduidend beter aan de wedstrijd. Met de opkomende Milos Oluic waren de gastheren al snel gevaarlijk. Hij gaf na tien minuten spelen een voorzet op Nick Kroeze. Kroeze knikte de voorzet vervolgens binnen: 1-0. Slechts een paar minuten later stond diezelfde Kroeze op de juiste plek om van dichtbij de score te verdubbelen: 2-0. Titan stelde daar in de beginfase weinig tegenover. Na een kwart wedstrijd maakte Titan wel de aansluitingstreffer via Tim Kollmer. Jos Smidt gaf voor richting Harm Jan Moesker, maar de voorzet kwam bij Kollmer en die liet doelman Sjoerd Wolters kansloos: 2-1. Weerdinge kreeg al vrij snel de kans om de marge weer op twee te brengen. Van dichtbij kon Frank Dokter de bal binnen koppen, maar Remon Poede bracht knap redding. Ook Nick Kroeze kopte ditmaal voorlangs. Aan de andere kant schoot ook Jos Smidt nipt langs de paal.

Titan trekt wedstrijd naar zich toe

In het laatste kwartier van de eerste helft was Titan al de bovenliggende partij en dat zette zich door in de gehele tweede helft. Een lange bal van Mike Mensen werd door Harm Jan Moesker doorgespeeld op Patrick Luiten en hij schoot overtuigend raak: 2-2. Titan ging op jacht naar meer en Weerdinge werd teruggedrongen. De ingevallen Bruining sneed naar binnen en dwong Wolters tot een redding. Titan leek vijf minuten voor tijd ook daadwerkelijk de leiding te nemen via Tim Kollmer, maar volgens de grensrechter was het buitenspel. In de absolute slotfase leek Kollmer alsnog de winnende te kunnen maken, maar hij werd onreglementair gestuit waardoor de leidsman naar de stip wees. Moesker ontfermde zich over deze klus en bezorgde Titan de volle buit: 2-3.

Op basis van de tweede helft een terechte overwinning, maar het had in de eerste helft ook al beslist kunnen zijn. Titan vindt met de overwinning aansluiting bij de bovenste plekken. Weerdinge daarentegen moet momenteel naar onderen kijken en wacht zondag een belangrijke wedstrijd tegen FC Ter Apel’96. Titan speelt eveneens een belangrijke wedstrijd als SC Erica zondag op bezoek komt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SVBO wint moeizaam van Nieuw-Balinge

SVBO zaterdag boekte een moeizame en nipte overwinning op hekkensluiter Nieuw-Balinge.

Eerste dertig minuten doen TEVV de das om tegen Peize

TEVV heeft zondag de dure punten moeten laten aan het lager geklasseerde Peize. Bij ...

HOC gelijk tegen runner-up Weiteveense Boys

Voor koploper HOC stond er zondagmiddag een kraker op het programma, namelijk die tegen ...