Titan boekte een nipte zege op Nieuw Buinen en houdt zo de aansluiting met de bovenkant van de zondag derde klasse D.

Onder winterse omstandigheden ging Titan op bezoek bij hekkensluiter Nieuw Buinen. Nieuw Buinen kent een lastig seizoen tot nu toe. De ploeg van trainer Hindrik Snijders wordt qua score zelden overlopen en verloor al viermaal met slecht één treffer verschil. En dat gebeurde deze middag nogmaals. Na een 0-0 ruststand werd het 1-2 voor de bezoekers uit Nieuw-Weerdinge.

Rommelige wedstrijd

Het veld in Nieuw Buinen lag er slecht bij en daardoor werd goed voetbal erg lastig. De openingsfase was rommelig en kende nauwelijks kansen. Titan kwam niet verder dan een kopbal van Patrick Luiten uit een voorzet van Julian Bruining en namens Nieuw Buinen testte Patrick Bults vanaf twintig meter doelman Poede. Na een half uur spelen dwong ook Esper Boer de doelman tot een redding. Verder werden er geen noemenswaardige kansen gecreëerd in de eerste helft.

Poede houdt Titan op de been

Titan kwam na amper twee minuten spelen in de tweede helft op voorsprong. Een corner van Jos Smidt werd door Harm Jan Moesker keurig afgemaakt: 0-1. De bezoekers konden niet lang genieten van deze voorsprong. Doelman Poede bracht in eerste instantie nog redding op het schot van invaller Eron Alberts, maar kon de gelijkmaker van Leon Bodde niet voorkomen. Bodde kreeg ,uit de corner die resteerde uit de actie van Alberts, de bal uiteindelijk voor zijn voeten en schoot raak: 1-1. Titan kwam twintig minuten voor het einde wederom op voorsprong. Ditmaal was het een vrije trap van Jos Smidt die door invaller Tim Kollmer werd binnengekopt: 1-2. Nieuw Buinen trok vervolgens alles uit de kast om nog een gelijkmaker te forceren, maar stuitte daarbij steeds op doelman Poede. Zo ook in de scrimmage in de absolute slotfase. Daardoor bleef het bij 1-2 en behoudt Titan de aansluiting met de (sub)top. Nieuw Buinen blijft hekkensluiter. Volgende week ontvangt Titan in de laatste speelronde voor de winterstop het nog ongeslagen Sweel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys zet Corenos aan de kant

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Roodeschool met 2-1 van Corenos gewonnen. De oranjehemden toonden ...

SJS wint op bezoek bij Fit Boys

SJS won haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen, in Beilen werd het 0-2 tegen ...