Stadskanaal boekt broodnodige overwinning op HOVC

Stadskanaal boekte een belangrijke overwinning op HOVC en heeft daardoor de middenmoot weer in zicht.

Foto Stoffer Bakker, Jeffrey Bakker schiet de 2-0 onberispelijk binnen voor Stadskanaal. 

Het was zondag aan- of afhaken voor Stadskanaal, dat voorafgaand aan het duel met HOVC een achterstand van vier punten had. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, na een boeiende wedstrijd, bleek dat de Knoalsters weer zijn aangehaakt bij de middenmoot dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning in Odoorn.

Stadskanaal kende een flitsende start op bezoek bij HOVC en stond na vier minuten spelen al met 0-1 voor. Thom Bos leverde een goede voorzet af op spits Jeffrey Bakker, die vervolgens onberispelijk raak schoot. Vervolgens ging het heen en weer en kreeg de thuisploeg een paar goede goede kansen op de gelijkmaker, maar men was te onbesuisd in de afwerking.

Doelpuntrijke vijf minuten

HOVC miste de kansen op de gelijkmaker en kreeg daarvoor in de 27e minuut het deksel op de neus. Wederom was Bakker trefzeker, die nu raak schoot uit een voorzet van Sten Vos. Stadskanaal op rozen, maar voor de rust kwam daar nog verandering in. In een tijdsbestek van vijf minuten vielen maar liefst drie doelpunten. Eerst kwam HOVC terug tot 1-2 uit een strafschop. Frank Fokke benutte het buitenkansje na een overtreding van Stadskanaal-doelman Royce Geerlings. Enkele minuten later was het aan de andere kant ook weer raak, nadat Leon Bos de rebound wist binnen te tikken nadat HOVC-doelman Marnik Nieborg de bal los liet.

De doelman mocht niet klagen dat hij nog onder de lat stond, want even daarvoor maakte Nieborg een forse overtreding op Bos. Het bleef echter slechts bij geel voor de HOVC-doelman. Toch was de koek nog niet op voor rust en kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3 via wederom Fokke, die uit een vrije trap scoorde. Na de pauze had Stadskanaal de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar liet het dat na. Daardoor ontstond er nog een spannende slotfase, waarin HOVC ook nog de kans kreeg op de gelijkmaker. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Stadskanaal een zwaarbevochten 2-3 overwinning over de streep trok en daardoor op een punt kwam van HOVC.

Foto’s Stoffer Bakker: HOVC – Stadskanaal

Foto’s Rianne van der Laan: HOVC – Stadskanaal

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen niet opgewassen tegen Valther Boys

Buinen heeft voor de derde week op rij een ruime nederlaag geleden. Afgelopen zondag ...

SETA opent met overwinning op EEC

"We moeten nog wel wat handiger worden in het benutten van kansen", aldus Willy ...

Pekelder Boys wint burenruzie van PJC

Pekelder Boys is het seizoen op de best denkbare manier begonnen. De rood-witten wonnen ...