SJS krijgt fikse oorwassing van hekkensluiter CSVC

SJS kende een hele slechte zaterdag op bezoek bij CSVC en ging hard onderuit.

SJS bewees zichzelf een enorm slechte dienst en zal vooral in de spiegel moeten kijken na de zeperd tegen de nummer laatst, CSVC uit Coevorden. Waar vorige week een goede overwinning werd behaald op SV Borger en daarmee SJS weer een beetje omhoog kon kijken, kreeg het geen vervolg. En dat is doodzonde. Was het onderschatting, hoogmoed of gemakzucht? SJS zakte zaterdagmiddag collectief door de ondergrens en hielp CSVC aan een gemakkelijke overwinning. Het werd maar liefst 5-0.

Ja, de blessurelijst van SJS is nog steeds uitgebreid. Nu haakten Arwen de Koe en Frank Venema op het laatste moment af wegens ziekte, maar met nagenoeg dezelfde basis als tegen Borger kon er toch met vertrouwen afgereisd worden naar Coevorden. Immers, De Coevordenaren beleven een moeilijk seizoen en stonden op de laatste plaats. SJS was na de winterstop nog ongeslagen en zou bij winst de plek in de brede middenmoot verstevigen. Maar daar kwam helemaal niets van terecht, terwijl vooraf nog zo werd gewaarschuwd. Iedere wedstrijd in 3D zal SJS moeten knokken voor de punten, als team, als collectief.

Op een zonovergoten sportpark De Klinkenvlier zag het publiek een ploeg, die wilde knokken voor de overwinning en een ploeg, die als collectief faalde. SJS schonk de thuisploeg al snel een voorsprong. In de 4e minuut werd weifelend opgetreden door doelman De Jonge, waardoor hij en Levi Kingma allebei afwachtten wie zou ingrijpen. Spits Ucan was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken, 1-0. Een matig begin, maar dat zou toch wel gelijmd kunnen worden? Op een prachtige grasmat kroop SJS wat meer uit haar schulp en zodra er maar iets van druk op de Coevorder-defensie werd gezet, mondde dat uit in de eerste mogelijkheid voor Heidema. Hij schatte de bal net verkeerd in en kon daarmee de keeper niet verrassen.

Het was voor de rest van de eerste helft kommer en kwel bij de Knoalsters. Simpele passes kwamen niet aan, duels werden niet of te laat aangegaan en CSVC profiteerde daar maximaal van. Behalve dat ze de trekker nogmaals wisten over te halen. Een van richting veranderd schot ging rakelings naast en de paal behoedde SJS voor een grotere achterstand. Aan de andere kant had Rijkens met een kopbal SJS langszij kunnen brengen, maar hij kopte recht op de keeper af. Vlak vóór rust leek SJS dan toch op gelijke hoogte te komen. Heidema werd weggestuurd en hij schoot de bal werkelijk fantastisch in de rechter bovenhoek, echter besloot scheidsrechter Van der Molen het signaal van de assistent-scheidsrechter te volgen, buitenspel. En zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een minimale voorsprong voor de thuisploeg.

Lees het volledige verslag via de volgende link: CSVC – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Slordig Ter Apel wint van SVBC

Door de overwinning van Ter Apel ’96 op SVBC blijven de grensdorp bewoners goed ...

Nieuw Buinen sleept punt uit het vuur

Nieuw-Buinen heeft op het eigen sportpark met 0-0 gelijk gespeeld tegen Frisia 1883 uit ...