De druiven zijn zuur voor Gieterveen na late nederlaag tegen THOS

Gieterveen en THOS leken af te steven op een gelijkspel, maar in de slotminuten pakte THOS toch nog de volle buit.

In de eerste wedstrijd van het seizoen wist THOS met 0-5 te winnen, mede nadat Gietervene Dennis Smit al na 8 minuten een rode kaart kreeg. Het was de Gieterveners veel aan gelegen om daar revanche op te nemen en daar had het eigenlijk ook alle recht op. Toch bleven de punten na een echte vechtwedstrijd in Beerta.

Weeromstandigheden hebben invloed

Vanaf het eerste fluitsignaal zou blijken dat de omstandigheden een behoorlijke invloed zouden hebben op het verloop van de wedstrijd. Een flinke wind schuin over het veld, een zwaar en nat veld en een leidsman die al na een paar minuten twijfelachtige beslissingen nam. Gieterveen speelde als eerste ‘voor de wind’ en zette de thuisploeg daarmee vroeg onder druk. Dit leverde het gewenste resultaat op, met enig regelmaat kwam THOS er niet goed uit. Het had zich ook eigenlijk moeten belonen, maar schoten van Wilte Nijhuis, Kupers en van der Veen werden gestopt door keeper Smeins. Daarvoor had Gerrion Smeins al eens op doel gevuurd, nadat hij vanaf 18 meter een scheidsrechtersbal vrij op Lugtenborg mocht afvuren.

Met een gelijkspel aan de thee

THOS werd vooral gevaarlijk met snelle omschakelingen van Jager, Janssen en Bakker. Het gevaarlijkste moment leek een verkeerde terugspeelbal in de voeten van Jager, maar Caspers en Meering waren snel genoeg terug om de schade te beperken. Niet veel later werden de verdedigers van Gieterveen wel afgetroefd. Leon Lourens pikte de bal op het middenveld op en omspeelde Caspers. Zijn schot, gedragen door de wind, zeilde zo over de net iets voor zijn goal staande Lugtenborg heen. De bezoekers kwamen op slag van rust toch weer langszij. Ramcharan was kort daarvoor ingevallen voor de uit de wedstrijd geschopte Nijhuis, maar was het goudhaantje toen hij een rebound van de beste man aan de Gieterveense zijde, Bert Kupers, binnen tikte.

Venijn in de staart

In de tweede helft was de tactiek van THOS duidelijk. Aanvallend kreeg het geen druk op de opbouw van de Gieterveners, waarna het iedere kans benutte om de bal over de laatste linie van de Gieterveners te schieten. Vooral Bakker werd met enige regelmaat dreigend door zo’n lange haal, maar tot grote kansen leidde dit niet. Gieterveen, wat ook zichtbaar last van de omstandigheden had, voetbalde zich regelmatig tot een aanval. Driemaal leidde dit tot een grote kans. Van der Veen zag een schot van de lijn gekopt worden, Ramcharan schoot van dichtbij op de buitenkant van de paal en de jongste Nijhuis kopte al zwevend van dichtbij op het uitgestoken been van Smeins. In de slotfase was de vermoeidheid bij beide teams duidelijk te zien, waardoor de ruimtes steeds groter werden. Twee minuten voor het einde was het uiteindelijk invaller Schut in een spaarzame uitbraak zijn duel won en zijn inzet via de voeten van een Gieterveense verdediger over Lugtenborg heen zag stuiteren.

Een groot feest voor de mannen uit Beerta, die daarmee de tweede plaats bezegelen. Gieterveen moet momenteel afhaken bij de bovenste ploegen en moet genoegen nemen met een plek in de middenmoot, al zal het getoonde spel ze hoop geven op een mooie positie aan het eind van het seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weekend-overzicht: zondagvoetbal

Gieterveen kende een heel beroerd voetbalweekend: in de thuiswedstrijd liet men een duidelijke steek ...