Schoonebeek meest gelukkige tegen Titan

Een nipte nederlaag voor Titan, dat ongelukkig onderuit ging tegen Schoonebeek.

Schoonebeek en Titan stonden in de eerste competitieronde ook al tegenover elkaar, toen trok Schoonebeek aan het langste eind. Sindsdien heeft Titan meer punten gepakt dan Schoonebeek, en staat inmiddels ook boven Schoonebeek in de stand. Maar deze middag was Schoonebeek wederom de winnaar, waardoor het in puntenaantal gelijk komt met de rood-witten.

Voor de wind aan

Schoonebeek begon de eerste helft voor de wind aan, en wist daardoor makkelijker de aanvallers te bereiken. Schoonebeek bouwde zo de eerste helft een overwicht op en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Titan had moeite om tegen de wind in onder de druk van Schoonebeek uit te voetballen. De eerste kans was voor Schoonebeek in de 23e minuut, Leon Steffens glipte erdoor over rechts, legde voor op Remco Huser, maar de voorzet was iets te hard waardoor Huser schuin voor het doel kwam en net niet doelman Poede wist te verschalken. Titan probeerde een aantal keren via snelle counters erdoor te komen maar echte kansen leverde dat niet op. Schoonebeek was vooral gevaarlijk via standaardsituaties, zo kopte Niek Weitering vlak voor rust een corner van Twan Steffens rakelings over de lat.

Kansen voor Titan

De tweede helft ging Titan voor de wind aan, maar de eerste kans was weer voor Schoonebeek. In de 49e minuut kopte Remco Huser op keeper Poede, de terugspringende bal belandde voor de voeten van Niek Weitering en zijn inzet kon ternauwernood van de doellijn worden gehaald door Nick Katoen. Daarna was het Titan dat kansen kreeg op de openingstreffer. Thijs Over stuurde Rick Hendriks de diepte in en Hendriks gaf met buitenkant rechts een voorzet op maat, maar Tim Kollmer stuitte op doelman Martin Berens. Nog geen minuut later een verwoestend schot van Rick Hendriks van een meter of dertig, maar de bal stuitte via de onderkant van de lat en de doellijn het veld weer in.

Spannend slot

In de volgende aanval in de 54e minuut wist Schoonebeek op voorsprong te komen. Twan Steffens werd de diepte ingestuurd door Niek Huser en wou de bal voorzetten. De bal werd echter verkeerd geraakt en viel plompverloren tegen de paal waardoor Leon Steffen in de rebound op de goede plek stond: 0-1. Daarna golfde het spel op en neer en was het vooral spannend. Titan probeerde de gelijkmaker te forceren, maar was daarvoor te onnauwkeurig. Jos Smidt had in de 62e minuut nog de grootste mogelijkheid voor Titan, zijn voorzet waaide door de wind over iedereen heen, maar ketste via de buitenkant van de paal net naast. Aan de andere kant in de 69e minuut was er een grote scrimmage voor het doel van Titan, maar achtereenvolgens lukten het Stijn Schepers, Leon Steffens en Niek Huser niet om de bal binnen te werken. Tegen het eind nam Titan steeds meer risico en daardoor kregen de aanvallers van Schoonebeek steeds meer ruimte. Remco Huser had de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen in de 86e minuut toen hij alleen op doelman Poede af kon gaan, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Foto’s: Valthermond wint van Stadskanaal

Valthermond heeft de Kanaalstreek-derby in de tweede klasse gewonnen van SC Stadskanaal. Op het ...

SJS lijdt dure nederlaag tegen DKB

SJS kwam niet tot scoren tegen DKB en leed duur puntverlies.