Sellingen en Valthermond in evenwicht in spijkerharde topper

Sellingen en Valthermond hielden elkaar in evenwicht na een spijkerhard duel.

Foto Kees Rustenhoven, scheidsrechter Wever had zijn handen vol aan het grimmige duel tussen Sellingen en Valthermond

De topper tussen Sellingen en Valthermond in de zondag tweede klasse K had zondag meer weg van een rugbywedstrijd, dan van een voetbalwedstrijd. Er was nauwelijks goed voetbal te zien, maar des te meer duels, strijd, overtredingen en blessures. Beide teams scoorden eenmaal en dus eindigde de topper in 1-1, waardoor vooral de concurrentie bovenin de ranglijst profiteerde van de puntendeling.

Scheidsrechter Wever had zondag zijn handen dan ook vol aan beide ploegen, waarbij met name Sellingen vaak het randje opzocht. Doordat Valthermond mee ging in het opportune spel van de thuisploeg ontspon zich vooral een voetbalgevecht met veel strijd. Er vielen dan ook weinig kansen te noteren.

Penalty Sellingen

Valthermond, dat begon als koploper aan de wedstrijd, benutte wel vrij snel een van de eerste gecreëerde kansen. Erik Jan Veerbeek draaide na een kwartier spelen weg bij zijn tegenstander en schoot de bal via de lat achter Sellingen-doelman Marnick Klamer. Het sloeg Sellingen niet uit het veld, dat het Valthermond het voetballen onmogelijk bleef maken en na dik een half uur spelen volgde de gelijkmaker. Machiel Buining benutte een strafschop, nadat Thom Bakker op ongelukkige wijze hands had gemaakt.

Grimmige tweede helft

Ook de tweede helft werd vooral gekenmerkt door veel duels en overtredingen, waardoor het spel vaak kwam stil te liggen. Kansen werden er maar mondjesmaat gecreëerd, al was Valthermond nog een keer dichtbij de 1-2. Sellingen wist de bal echter van de lijn te halen. Aan de andere kant kreeg Sellingen ook nog een paar kansen, maar ook hier viel het doelpunt niet. Naarmate de tweede helft vorderde ontstonden er meer en meer irritaties en legde scheidsrechter Wever het spel nog stil. Nadat Buining in de slotminuten nog rood kreeg na weer een opstootje vond Wever het wel goed en floot hij de wedstrijd af. Zo eindigde het duel in 1-1 en bleken uiteindelijk vooral de andere concurrenten boven in de tweede klasse K de lachende derde.

Foto’s Kees Rustenhoven: Sellingen – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Update uit Italië: ‘stroef’ vervolg

Na een klinkende overwinning gisteren tegen de Hongaren en een gezellige middag in het ...

Jeugdteam Kanaalstreek als favoriet naar de finale

Vijf gespeeld, vijftien punten, 25 goals voor en één tegen: cijfers waar je mee thuis ...

Updates uit Spanje: Jeugdteam wint Fair Play Cup!

Omdat het voetballende gedeelte van deze week er reeds op zit is de groep ...