Stadskanaal verrast Valthermond en boekt derde zege op rij in nieuwe jaar

Stadskanaal boekte opnieuw een overwinning en versloeg kampioenskandidaat Valthermond.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond slaagde er niet in om te scoren tegen Stadskanaal, dat met een 0-1 overwinning er vandoor ging.

Waar Stadskanaal uitstekend uit de winterstop is gekomen, daar gaat het Valthermond allemaal wat moeizamer af. De Mondkers leken bij het begin van de tweede seizoenshelft de uitgesproken titelfavoriet in de zondag tweede klasse K, maar de laatste weken lijkt er wat zand in de motor geslopen. De Mondkers lieten zich zondag in de Kanaalstreekderby ook verrassen door Stadskanaal, dat een belangrijke 0-1 overwinning boekte.

Voor Stadskanaal was de overwinning op Valthermond al weer de derde op rij in dit kalenderjaar. In de afgelopen twee competitiewedstrijden boekten de Knoalsters al twee belangrijke overwinningen op concurrenten HOVC (2-3) en ASVB (4-0). Met de zege op Valthermond is men voorlopig in ieder geval voor even uit de degradatiezorgen en is men nu terug te vinden op plek acht.

Stadskanaal trok voor het in grote getale aanwezige publiek aan het langste eind in een spannende derby. Leon Bos maakte op slag van rust de enige treffer van de wedstrijd. Valthermond probeerde in de tweede helft wel om de gelijkmaker te forceren, maar was niet in staat om de Knoalster-muur meer te slechten. Na het gelijke spel tegen Sellingen (1-1) liep Valthermond voor de tweede week op rij tegen duur puntverlies aan. De Mondkers zijn naar plek drie gezakt op de ranglijst en hebben nu een achterstand van vijf punten op koploper WKE. Worden beide inhaalwedstrijden gewonnen, dan kan Valthermond de koppositie weer terugpakken.