SPW wint op discutabele wijze van Gieterveen

SPW won op discutabele wijze van Gieterveen, maar deed daarmee wel goede zaken.

In Stadskanaal-Noord kwam Gieterveen zondag op bezoek bij laagvlieger SPW. SPW is ieder puntje nodig om nacompetitie te ontlopen, waar Gieterveen zich wilde revancheren voor twee keer onnodig puntverlies in de laatste wedstrijden. Uiteindelijk ging SPW er met een discutabele overwinning vandoor

Binnen drie minuten hadden de gasten al op voorsprong moeten komen. Kupers ontglipte aan de aandacht van de Stadskanaalster-defensie en wist op doel te vuren. Zijn schot werd half gered door doelman Kip, waarna Ramcharan de rebound voor het inschieten leek te hebben. Bij zijn dubbele inzet kwam hij even zo vaak de sluitpost van SPW tegen en bleef de score ongeopend.

Gieterveen met een voorsprong aan de thee

Beide ploegen probeerden door de slechte conditie van het veld de opbouw van de tegenstander vroeg onder druk te zetten, wat er in resulteerde dat beide teams snel genoodzaakt werden om de lange bal te hanteren. In het eerste half uur waren de Gieterveners hier beter in. Het spel was niet mooi, maar het creëerde wel meer kansen dan de thuisploeg. Na een klein half uur opende Jesse Nijhuis de score. Hij volleerde de bal snoeihard achter Kip na een pass achter de defensie van Van der Veen. In het slot van de eerste helft werd de thuisploeg minimaal gelijkwaardig en kreeg het via Jasken nog een goede kopkans. Lugtenborg wist deze ternauwernood te redden. De grootste kans was wel voor de bezoekers. Jesse Nijhuis ontfutselde de bal van laatste man Baas en had vrij baan naar de goal van Kip. Zijn breedtepass werd op het allerlaatste moment door een inglijdende verdediger voor de voeten van Ramcharan weggegleden.

Gelijkmaker SPW

Na rust was het gelijk duidelijk dat SPW zich niet zomaar neerlegde bij een nederlaag. Bij de Gieterveners leek de energie langzaam uit de benen te gaan, waar SPW een aantal frisse krachten wist in te brengen. Het kreeg eerst al twee enorme kansen om de gelijkmaker in te schieten, maar beide keren viel de bal net aan de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut maakte Rodan Farell als nog gelijk. Hij pikte een voorzet op bij de tweede paal en schoot raak in de korte hoek. Hierna leek de wedstrijd dood te bloeden in een gelijkspel.

Discutabel doelpunt

Totdat in de allerlaatste minuut iets enorm discutabels gebeurde. Reijke dribbelde met de bal buiten het veld, wat ook werd aangegeven door de grensrechter van de eigen ploeg. Toen Reijke de bal nog tamelijk nonchalant voor de goal wilde schieten, zag hij zijn voorzet via de binnenkant van de paal binnen vliegen. Op dat moment deed de grensrechter zijn vlag snel naar beneden en gaf de leidsman aan dat hij het niet heeft waargenomen. Tot grote woede en ongeloof floot de scheidsrechter hierna de wedstrijd binnen een minuut af.

Een enorme domper voor de Gieterveners die met een punt nog wel hadden kunnen leven. Voor SPW waren deze punten broodnodig en op basis van de tweede helft had men ook geen nederlaag verdiend. Het mag echter wel in de spiegel kijken op de manier hoe trots men was om op deze manier de overwinning binnen te halen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Remise voor GKC in doelpuntrijk duel

De voorronden van de KNVB-beker hebben GKC winst, verlies en een gelijkspel opgeleverd. Van ...

Rood aanlopend NWVV wint in extremis van VVAK

NWVV won in de laatste minuten van VVAK, maar kreeg ook twee rode kaarten ...

GKC start met ruime overwinning

Het Gasselter GKC heeft zich afgelopen zomer flink versterkt en lijkt met deze selectie ...