Borger laat zege in blessuretijd glippen tegen titelkandidaat Klazienaveen

Borger was heel dichtbij een verrassende overwinning, maar liet deze in blessuretijd toch nog glippen.

Foto Henk Speelman, Borger was dichtbij de zege tegen Klazienaveen, maar een corner diep in de blessuretijd zorgde toch nog voor de gelijkmaker.

FC Klazienaveen kon afgelopen zaterdag de koppositie overnemen in de 3e Klasse D van het noordelijke amateurvoetbal. Daarvoor moest de inhaalwedstrijd in en tegen Borger wel gewonnen worden. Op basis van de ranglijst een prima te klaren klusje voor de mannen van trainer Marc Hegeman. Toch waren de oranjehemden beducht voor de thuisploeg. Ze wisten dat de Borgernaren in thuiswedstrijden erg moeilijk te kloppen zijn. Slechts ZZVV slaagde er dit seizoen in om de muur op Sportpark de Drift te breken. Alle andere tegenstanders keerden met een drup aan de neus huiswaarts.

Borger begon de wedstrijd net als twee weken geleden op bezoek bij ZZVV met een vijfmansdefensie. Opnieuw was het de bedoeling om de tegenstander op eigen helft op te vangen en van daaruit via de snelle aanvallers te loeren op de uitbraak. Een bezoekje aan Union Berlin tegen Ajax in de week voorafgaand aan het duel zal hoofdtrainer Arne Joling, wellicht met pijn in het wit-rood-witte hart, nogmaals bevestigd hebben dat er met deze tactiek veel te winnen valt.

Enorme zeperd

Toch leek het zaterdag in de beginfase een moeilijk verhaal te gaan worden voor de formatie uit de Hunebedhoofdstad. De druk op de thuisploeg was direct immens en zelf kwamen de groenhemden er voetballend totaal niet uit. In de eerste tien minuten waren de gasten zo al drie keer heel dicht bij de openingstreffer. Bij de eerste de beste uitbraak aan de andere kant was het ineens wel raak. Hendrik Gustin dook als een duveltje uit een doosje op voor de vijandelijke doelman. De inzet van de Borgerder topscorer was belabberd, maar werd door een enorme zeperd van de keeper wel gepromoveerd tot doelpunt. Wat volgde was een periode waarin Klazienaveen duidelijk even moest bijkomen van deze domper. Dat duurde een minuut of tien, waarna de druk weer flink werd opgevoerd. Het leverde de bezoekers tijdens het restant van de eerste helft enkele mogelijkheden en heel veel levensgevaarlijke corners op. Borger hing achterover, bleef loeren, maar moest zich noodgedwongen vooral beperken tot tegenhouden. De mannen van Joling slaagden hier wel in en mochten zo met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Armoedig en opportunistisch spel

Waar de thuisploeg er in de eerste helft bijna niet uitkwam, was dit in het begin van het tweede bedrijf wel anders. Binnen vijf minuten kregen de groenhemden twee enorme kansen om de wedstrijd te beslissen. De doelman deed nu echter wel goed zijn werk. De bezoekers grepen vervolgens weer het optische initiatief, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Waar ZZVV er twee weken geleden in slaagde om de muur voetballend aan gort te spelen, kwam Klazienaveen vooral tot veel opportunisme met lange ballen. Van een kampioenskandidaat mag je wel iets meer verwachten. Borger hield tamelijk eenvoudig stand en kon gaandeweg ook steeds vaker profiteren van de ruimtes die ontstonden. Zo waren de beste kansen voor de mannen uit de Hunebedhoofdstad, die tot hun spijt verzuimden de wedstrijd definitief te beslissen. Na vier minuten blessuretijd kregen ze hiervoor alsnog het deksel op de neus. Yorin Habing schoot de gelijkmaker binnen. Dat hier een hoekschop aan voorafging was geen verrassing. De dode spelmomenten waren de gehele wedstrijd al het grootste wapen van de voetballend gezien teleurstellende runner-up in de 3e Klasse D.

Gemengde gevoelens

Het laatste fluitsignaal leverde bij de Borgernaren gemengde gevoelens op. Moest je nu blij zijn met een punt tegen een titelkandidaat? Of had je twee punten verloren door de late gelijkmaker? Uiteindelijk is beide waar. Feit is dat Borger met dit resultaat verder kan. Het gaat als nummer zes op de ranglijst een fase in waarin de beslissingen gaan vallen. Een uitstekende uitgangspositie, die nu verzilverd moet gaan worden. Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Veenhuizen. In het gevangenisdorp gaan de groenwitten op jacht naar de bevrijdende eerste uitoverwinning. Als die drempel is genomen, dan kan men vol vertrouwen richting een goede afloop!

Opstelling Borger: Edwin Haandrikman, Melvin Ottens, Bas Kaspers, Tim Edens, Matthijs Brink, Robert-Jan Oving, Sam van Dijk (76. Bob Westerdijk), Tim Speelman, Levi van der Span, Hendrik Gustin (76. Ruben de Valk) en Gijs Roda (61. Luuk Kenter)

Foto’s Henk Speelman: SV Borger – FC Klazienaveen

Foto’s Alle Oldenbeuving: SV Borger – FC Klazienaveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Onstwedder Boys verliest weer

Met twee overwinning begon Onstwedder Boys geweldig aan het seizoen. De rentree in de ...

Borger weet eindelijk weer eens te winnen

Na acht nederlagen op rij heeft Borger eindelijk weer eens weten te winnen. In ...