Valthermond verslaat ASVB en pakt koppositie terug

Valthermond boekte een ruime overwinning op ASVB en is weer koploper in de zondag tweede klasse K.

Foto Kees Rustenhoven, Tom Meijers kopt Valthermond naar een 2-0 voorsprong.

Valthermond kwam enigszins haperend uit de winterstop, maar herpakte zich in de laatste twee inhaalduels. Waar het vorige week Peize al wist te verslaan met 0-2, daar werd zondag ASVB met 4-1 verslagen. Daardoor pakten de Mondkers de koppositie terug van WKE ’16 in de zondag tweede klasse K.

Om de koppositie terug te pakken moest zondag ASVB verslagen worden. Waar Valthermond om het kampioenschap strijdt, daar spelen De Witte Muizen juist om lijfsbehoud in deze deze klasse. De Mondkers wonnen uiteindelijk ruim met 4-1. Bij rust leidde de thuisploeg met een voorsprong van 2-0 via Thom Bakker en Tom Meijers. Na de pauze wist Trevor Eiten de spanning toch nog even terug te brengen met de 2-1 na een klein uur spelen, maar een kwartier voor tijd gooide Jorn Draijer het duel definitief in het slot. In de slotminuten liet Lars Baas nog de 4-1 aantekenen voor de statistieken.

Door de zege wipte Valthermond over WKE heen op de ranglijst en heeft het na veertien wedstrijden een punt voorsprong op de Emmenaren. Forward staat op plek drie met vijf punten achterstand, maar speelde wel een wedstrijd minder. De titelrace is dan ook nog allesbehalve gestreden. ASVB blijft op plek elf staan en heeft een achterstand van drie punten op nummer tien Annen en zal er nog hard aan moeten trekken om zich veilig te spelen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – ASVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond te sterk voor CEC

Op voorhand was het al een aardig affiche. Valthermond tegen CEC. Twee clubs met ...

NWVV trekt tegen HS ’88 aan het kortste eind

NWVV heeft dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen HS’88 te weinig gekregen. De blauw zwarten ...

SJS sluit af met half dozijn tegentreffers

SJS heeft een wisselvallig seizoen afgesloten met een eclatante 6-0 nederlaag. Op bezoek bij ...