Valthermond verslaat ASVB en pakt koppositie terug

Valthermond boekte een ruime overwinning op ASVB en is weer koploper in de zondag tweede klasse K.

Foto Kees Rustenhoven, Tom Meijers kopt Valthermond naar een 2-0 voorsprong.

Valthermond kwam enigszins haperend uit de winterstop, maar herpakte zich in de laatste twee inhaalduels. Waar het vorige week Peize al wist te verslaan met 0-2, daar werd zondag ASVB met 4-1 verslagen. Daardoor pakten de Mondkers de koppositie terug van WKE ’16 in de zondag tweede klasse K.

Om de koppositie terug te pakken moest zondag ASVB verslagen worden. Waar Valthermond om het kampioenschap strijdt, daar spelen De Witte Muizen juist om lijfsbehoud in deze deze klasse. De Mondkers wonnen uiteindelijk ruim met 4-1. Bij rust leidde de thuisploeg met een voorsprong van 2-0 via Thom Bakker en Tom Meijers. Na de pauze wist Trevor Eiten de spanning toch nog even terug te brengen met de 2-1 na een klein uur spelen, maar een kwartier voor tijd gooide Jorn Draijer het duel definitief in het slot. In de slotminuten liet Lars Baas nog de 4-1 aantekenen voor de statistieken.

Door de zege wipte Valthermond over WKE heen op de ranglijst en heeft het na veertien wedstrijden een punt voorsprong op de Emmenaren. Forward staat op plek drie met vijf punten achterstand, maar speelde wel een wedstrijd minder. De titelrace is dan ook nog allesbehalve gestreden. ASVB blijft op plek elf staan en heeft een achterstand van drie punten op nummer tien Annen en zal er nog hard aan moeten trekken om zich veilig te spelen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – ASVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA verslaat FC Assen

SETA wist FC Assen te verslaan en blijft bovenin meedraaien in de zaterdag 5e ...

Gieten rekent eenvoudig af met Gieterveen

Gieterveen bleek in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen niet opgewassen tegen derdeklasser Gieten. ...

Houdini act loodst SC Stadskanaal langs Valthermond

Het is ongekend spannend onderin de derde klasse D. Maar liefst vijf ploegen komen ...