Leon Bos loodst Stadskanaal langs Peize

Stadskanaal boekte wederom een zege en heeft de weg omhoog te pakken.

Foto Stoffer Bakker, Leon Bos was bij Stadskanaal de absolute man van de wedstrijd met drie treffers achter zijn naam.

Stadskanaal heeft zijn goede reeks na de winterstop voortgezet tegen Peize. De Knoalsters wonnen in eigen huis met 3-0 van Peize. Dat was mede te danken aan Leon Bos, die de gehele productie van Stadskanaal voor zijn rekening nam.

De blauwwitten zijn uitstekend op dreef na de winterbreak en dat liet men ook weer zien in de thuiswedstrijd tegen Peize. De thuisploeg was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. In de eerste helft waren er kansen aan beide zijden en mocht Stadskanaal ook niet klagen dat het na een half uur spelen niet plotseling tegen een achterstand aankeek. Bij de stand van 0-0 werd een bal van de lijn gehaald.

Hattrick Bos

Toch was het Stadskanaal dat voor de pauze de ban nog wist te breken en op een uitstekend moment toesloeg. Bos maakte een paar minuten voor de pauze 1-0. De aanvaller knikte uit een voorzet van Thom Bos de bal over de Peizer-goalie. Enkele minuten later was het wederom Bos die het leder binnen wist te werken uit, waardoor Stadskanaal comfortabel aan de thee kon. Voor Bos werd het na rust nog mooier. Halverwege de tweede helft bracht Bos de definitieve beslissing, nadat hij simpel kon binnenwerken na goed voorbereidend werk van Jeffrey Bakker. Daar bleef het ook bij, waardoor Stadskanaal opnieuw een overwinning boekte en steeg naar plek zes op de ranglijst. Zo kunnen de Knoalsters ook weer omhoog kijken, maar is ook de gevarenzone nog altijd dichtbij.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Peize