Onstwedder Boys wint van Haulerwijk

Onstwedder Boys blijft het uitstekend doen in de zaterdag vierde klasse en wist ook Haulerwijk aan de zegekar te binden.

In de strijd om het kampioenschap heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan op Sportpark De Boskamp. Concurrent Haulerwijk werd met 2-0 geklopt, waardoor de ploeg van trainer Guus Zantinga nog steviger aan de leiding staat in de vierde klasse D.

Bij Onstwedder Boys ontbraken deze middag Marcel Paans, Anne Wilzing en Rutgert Tipker. Alle drie vanwege de wintersport. Hierdoor werd Nanne Huiges opgetrommeld om de defensie van Onstwedder Boys te versterken. Opmerkelijk bij Haulerwijk: vier keer vinden we de naam Hilhorst in de basis. Patrick Hilhorst is de veel scorende spits van de ploeg uit Friesland.

Door het ontbreken van een aantal basisspelers oogt de thuisclub wat onwennig in het begin van de wedstrijd. Haulerwijk, dat aan een goede serie bezig is, is de beter voetballende ploeg. Onstwedder Boys komt weinig aan opbouwen en combineren toe, waardoor vaak de lange bal wordt gespeeld. Na tien minuten spelen krijgt Haulerwijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Patrick Hilhorst neemt de vrije trap en schiet de bal net naast. Een eerste waarschuwingsschot van de Friezen. Even later weet Jarno Sterenborg met een fraaie pass Gerko Scheper te bereiken. Zijn inzet komt recht in de handen van keeper Brian Geutjes terecht. Na bijna twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Harm Visser krijgt de bal aangespeeld en ziet keeper Geutjes iets te ver voor zijn doel staan. Op fraaie wijze weet hij met een boogbal de keeper van Haulerwijk te verschalken: 1 – 0. Een paar minuten later wordt het ook 2 – 0 voor de thuisclub. Een fraaie combinatie tussen Gerko Scheper en Sem Nieuwenhuis wordt door Scheper uitstekend afgerond. De trainer van Haulerwijk, Marcel Schaap, is dusdanig ontevreden dat hij meteen twee spelers wisselt. Het is in de eerste helft vooral Haulerwijk dat aandringt en vooral via vrije trappen en corners gevaar weet te stichten. Rein Koudstaal moet kort achter elkaar twee keer ingrijpen, o.a. op een kopbal van Mark Veenstra. Via de handen van Koudstaal gaat de bal net naast het doel. Vlak voor rust is Haulerwijk dichtbij een doelpunt als een schot van één van de aanvallers tegen de paal komt.