SJS blameert zich bij Hollandscheveld in absurd doelpuntenfestijn

SJS verloor in een waar doelpuntenfestijn van Hollandscheveld.

Foto VV Hollandscheveld: Eén van de vele doelpunten die SJS-doelman Brian de Jonge om de oren kreeg.

SJS zakte deze middag ver door de ondergrens en leek/lijkt zich niet te beseffen dat er geen cadeautjes worden weggegeven in de derde klasse D. Het hield open huis achterin en legde de nummer laatst Hollandscheveld geen strobreed in de weg. Maar liefst negen keer kon doelman De Jonge de bal uit zijn doel vissen en dat mag de ploeg zich in zijn geheel aanrekenen. SJS blameerde niet alleen zichzelf deze middag, maar ook voor de toeschouwers die de moeite hadden genomen af te reizen naar Hollandscheveld. Op sportpark De Oosthoek onttrok zich een wedstrijd, die je met eigen ogen hebt moeten aanschouwen om te beseffen wat er is gebeurd.

Met vertrouwen zag de ploeg van trainer Schaart de wedstrijd tegemoet. Immers, de driepunter tegen HSC vorige week maakte dat SJS eindelijk het definitieve stapje zou kunnen zetten om stevig in de middenmoot te geraken. Bijna iedereen fit, behalve dat het nog onzeker was of Heidema wel zou kunnen starten. Dat bleek ook in de warming-up, waar hij het toch niet vertrouwde om te starten. Een aderlating, want met een fitte Heidema is SJS verzekerd van doelpunten en snelheid voorin. De keuze, die vervolgens werd gemaakt door Tolner in de spits te posteren, was opvallend. Maar om daar nu deze enorme deceptie aan toe te rekenen, gaat wat ver.

Goed begin SJS

SJS begon namelijk gewoon goed aan de wedstrijd. Alhoewel, het was Hollandscheveld dat bijna op voorsprong kwam door een afstandsschot. Doelman De Jonge wist zich te strekken en de bal via de lat over te tikken. SJS nam daarna het heft in handen en zette vroeg druk op de defensie van de gastheren. En dat mondde al snel uit in de openingstreffer. De bal viel in de kluts via de lat in het vijf metergebied en werd knullig in eigen doel gewerkt, 0-1. Binnen vijf minuten lag ook de tweede er al in voor de Knoalsters. Veldhuis kopte de hoge bal voor het doel bij de tweede paal en gelegenheidsspits Tolner mocht geheel vrij en ongehinderd binnen knikken, 0-2.

En alsof dat nog niet genoeg was, kwam SJS zelfs op een heel comfortabele 0-3 voorsprong. In de 23e minuut rondde Veldhuis af na een goed lopende aanval. De gastheren lagen al op de knieën, want vanaf de zijkant was het gemor al te horen. Wat er daarna gebeurde, is typisch SJS. Hinken op twee gedachten, geen gogme en volwassenheid in de ploeg om een voorsprong te verdedigen en de juiste keuzes te maken. De gemakzucht sloop zichtbaar in de ploeg, want we zouden toch wel eventjes een ruime overwinning behalen, toch? Binnen 10 minuten na de ruime voorsprong lagen er ook al twee in het mandje achter doelman De Jonge. En twee keer zag de Knoalster defensie er niet goed uit.

Geloof terug bij Hollandscheveld

Hollandscheveld had weer volop geloof en SJS kwam goed weg dat scheidsrechter Van der Born een doelpunt afkeurde vanwege vermeend hands. Het spelde golfde op en neer. Uiteindelijk gaf dat vlak vóór rust Tom Timmer de gelegenheid om alleen op de doelman af te mogen. Zijn boogbal vloog keurig over de keeper in het doel, 2-4. De marge was weer twee en het was bijna rust. SJS had orde op zaken gesteld. Toch? Nog geen 50 seconden later lag de bal aan de andere kant alweer achter doelman De Jonge. En wederom kun je je afvragen hoe dat in hemelsnaam mogelijk is. We willen Hollandscheveld echt niet tekort doen in dit verhaal, maar de frustratie zit vreselijk hoog als je zo gemakkelijk de doelpunten weggeeft. Geheel vrij bij de tweede paal kon de bal achter doelman De Jonge worden geprikt, 3-4. En toen was het rust!

Het SJS-publiek was niet gerust op een goede afloop, alhoewel SJS nog met een voorsprong de kleedkamers uitkwam. De matig spelende Raadsveld bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Rick Breedveld. Kingma schoof naar rechts in de defensie, Veldhuis en Zuidema gingen door voor het centrale duo en Venema bleef op links. Breedveld kwam vlak vóór de defensie te spelen. Het duurde echter niet lang, voordat Hollandscheveld langszij kwam. Drie minuten na rust was het al 4-4.

Rode loper voor Hollandscheveld

Toch was SJS daarna weer dichtbij een voorsprong, want Dos Santos knalde van dichtbij de bal op de lat. Daarna viel definitief het doek voor SJS. Hollandscheveld rook bloed en ging door met aanvallen. Over de rode loper, die werd uitgerold, liep het snel uit naar 6-4. De gelatenheid waarmee die werd aanschouwt, niemand die maar ook iets van vuur bracht om het nog om te draaien, geen teamspirit met de absolute wil om voor elkaar te knokken en de absolute wil om te winnen. Het ontbrak deze middag volledig bij SJS.

Het was nog een wonder dat de pas ingevallen Oosting de spanning weer terugbracht en met zijn goal de 6-5 liet aantekenen. Je raadt het al, vanaf de aftrap lag binnen de minuut de 7-5 alweer achter doelman De Jonge. En toen was het definitief klaar en pakten de gastheren door. Zij lieten zien wel een team te zijn en met elkaar te willen winnen. Daar waar Hollandscheveld eigenlijk na 25 minuten al op de slachtbank lag, herpakte de ploeg zich wonderbaarlijk. Maar daaraan hielp SJS ook graag mee.

Zelfs een bal achter het standbeen langs leidde de 8e treffer in en vlak vóór tijd werd het ook nog 9-5. Het feest op sportpark de Oosthoek was compleet natuurlijk. SJS droop met de staart tussen de benen af naar de kleedkamers. Deze forse en beschamende nederlaag zal nog wel even hard doordreunen bij de Knoalsters, want het moet echt anders om de doelstelling van dit seizoen te bewerkstelligen. Volgende week komt de nummer drie Hoogeveen op bezoek. Een mooi affiche op zoek naar eerherstel.

Foto’s VV Hollandscheveld: Hollandscheveld – SJS