Zeldzame thuisnederlaag Borger tegen WVV

Borger leed een ruime thuisnederlaag tegen WVV, een zeldzaamheidje.

Foto Alle Oldenbeuving, ook Borger-topscorer Hendrik Gustin kon zaterdag niet het verschil maken tegen WVV.

De afgelopen vier seizoenen bleek sportpark De Drift een ware vesting te zijn. In het huidige seizoen wist alleen koploper ZZVV er te winnen van de groenwitten. In de drie seizoenen daarvoor slaagde geen enkele tegenstander erin om met drie punten op zak huiswaarts te keren. Het zorgde bij thuiswedstrijden voor een zweem van onoverwinnelijkheid rond het eerste elftal van de plaatselijke voetbalvereniging. Afgelopen zaterdag was het anders. In de slotfase van een  gelijk opgaande strijd in het eerste bedrijf wist WVV vanuit het niets op voorsprong te komen. De klap van een tweede tegentreffer in het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg niet meer te boven. De Winschotenaren liepen zelfs uit naar 0-4. Daar viel weinig op af te dingen.

Tandeloos

WVV speelde voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag maar liefst acht keer gelijk. De Toto-spelers rekenden dan ook op een ‘drietje’. Gedurende de eerste helft leek het er ook op dat dit zeer goed de uitkomst zou kunnen zijn. De opponenten kwamen mede door het stormachtige weer beide maar moeilijk tot kansen. Borger zakte in en WVV voetbalde vooral erg behoedzaam. Beducht waren de roodzwarten voor de doorgaans vlijmscherpe counters van de thuisploeg. Uit één van deze uitbraken had Borger ook moeten scoren. Na een dik kwartier voetballen werd Borgertopscorer Hendrik Gustin knap de diepte ingestuurd door Gijs Roda. De normaal zo trefzekere vleugelflitser kwam daardoor oog in oog te staan met de vijandelijke doelman, maar schoof het leder via de vingertoppen van laatstgenoemde net langs de verkeerde kant van de paal. Tot aan de 45e minuut was dit feitelijk het enige wapenfeit in dit tandeloze duel. Op slag van rust was het vanuit het niets ineens raak. Een zondagsschot van WVV-er Ron Prijt plofte tegen de netten. Ruststand: 0-1.

Pluvius

Tijdens de rust pakten donkere wolken zich samen boven De Drift. Pluvius deed van zich horen. De regen kwam met bakken uit de lucht. Dat gecombineerd met de harde wind, waardoor de simpele huis-tuin-en-keuken paraplu geen optie was, zorgde dat veel toeschouwers iets langer in de kantine bleven hangen. Zij misten, evenals uw verslaggever, de 0-2 van Marc Drenth. Borger moest in de achtervolging. Hoofdtrainer Arne Joling probeerde het met een viertal aanvallende wissels, maar dit mocht niet meer baten. Zijn ploeg verzoop bijna letterlijk en zeker figuurlijk tegen het deze middag fanatiekere WVV. Kansen voor de thuisploeg bleven uit. De gasten bouwden middels twee terechte strafschoppen de voorsprong zelfs nog verder uit. Op de 0-4 eindstand viel weinig af te dingen.

“Als die erin gegaan was…”

Zoals gezegd, een zeldzame nederlaag voor Borger op eigen veld. Na afloop ging het aan Borgerzijde vooral over de kans die Gustin in de eerste helft kreeg. “Als die erin was gegaan, dan was het heel anders afgelopen.” Waarschijnlijk had men nog gelijk ook. Maar ‘als’ telt niet in de sport. De voorsprong gaf de tegenstander het duwtje dat nodig was om over de thuisploeg heen te walsen. Borger bleek op haar beurt deze keer eens niet bij machte de rug te rechten. Zo simpel is het. Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan gaan de groenwitten op bezoek bij Hollandscheveld. Dat betekent de mouwen op stropen en volle bak gaan voor de winst. Als dat lukt, dan is er voorlopig geen vuiltje aan de lucht.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – WVV

Foto’s Bart Amsing: Borger – WVV