Gieterveen boekte een nipte overwinning op Bellingwolde.

Gieterveen mocht deze zondag afreizen richting de Duitse grens, vv Bellingwolde stond op het programma. De degradant uit de 3e Klasse heeft het zwaar dit seizoen. Naast de ervaren Korte, Ras en Wubs staan er veel jeugdspelers in het veld, wat er in resulteert dat het op een play-off plek voor degradatie staat. Gieterveen heeft na de winterstop veel onnodig puntverlies geleden en staat daarmee in een soort niemandsland. Voor Bellingwolde was dit de uitgelezen mogelijkheid om nog enigszins aansluiting te vinden met de middenmoot en was er op gebrand om de eerste overwinning van 2023 binnen te slepen.

Beter begin voor Bellingwolde

Bellingwolde kwam furieus uit de startblokken. Het zat kort in de duels en Gieterveen had even geen antwoord op de speelwijze van de thuisploeg. Na wat kleine kansjes voor de thuisploeg zette Caspers zijn manschappen iets anders neer en ging de Bellingwolder-storm liggen. Gieterveen kwam beter in haar spel en kwam er combinerend via het middenveld een aantal keer goed door. Zo nu en dan leek er een fraaie aanval in de maak te zijn, maar door slordigheid in de eindpass hoefde keeper Leontew zich zelden te verontrusten.  Beide ploegen kregen voor rust één grote kans op de openingstreffer. Jop Bakker schoot net langs de verkeerde kant van de paal na een fout in de Gieterveense defensie. Wilte Nijhuis zag een kopbal van dichtbij erg fraai gered worden door Leontew.

Het was Gieterveen wat na rust beter uit de kleedkamer kwam en een aantal kleine kansen kreeg. Toch kwam Bellingwolde na tien minuten op voorsprong. Een matige corner draaide in bij de eerste paal. Nadat de bal werd gemist door twee Gieterveense verdedigers, was het Jop Bakker die de bal achter Lugtenborg frommelde.

Discutabele gelijkmaker

Vanaf de aftrap kwamen de Gieterveners op een fraaie, maar discutabele manier op gelijke hoogte. De laatste man van de thuisploeg vond dat de arbiter de Gieterveense aftrap te snel liet nemen, waarna hij prompt een vrije trap tegen kreeg. Van der Veen legde deze bij de tweede paal weg, waarna Jesse Nijhuis de bal op een spectaculaire wijze vliegend achter doelman Leontew wist te  werken.  In het restant was er eigenlijk nog maar één ploeg die recht had op de overwinning. Niet zozeer vanwege de inzet of vanwege het vertoonde spel, hierin deed Bellingwolde niet veel onder voor de Gieterveners, maar de thuisploeg wist ondanks een offensief eigenlijk nooit meer een kans te creëren.

De groenhemden waren daarentegen veel dreigender. Weliswaar waren er weinig grote kansen, maar iedere uitbraak zag er gevaarlijk uit. Een kwartier voortijd leidde dat tot de verlossende voorsprong. Het was invaller Roy Wijnholds, door veel blessuregevallen vanuit de jeugd mee gekomen, die een voorzet van Kupers knap hoog in de korte hoek schoot!  In het restant van de wedstrijd speelde Gieterveen de wedstrijd uit met nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. In de slotseconde werd het nog één keer spannend. Een hoge bal werd gevangen door Lugtenborg, maar hij werd hierbij tegen de paal aangeduwd waardoor hij de bal los liet. Ternauwernood wist Dennis Smit de bal weg te werken, waarna de leidsman de wedstrijd beëindigde.  Een welkome overwinning voor de Gieterveners, waarmee het de grensbewoners dieper in de problemen duwt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Jan Molanus redt punt voor SPW

Zondagmiddag ging SPW op bezoek in Finsterwolde bij BNC. Deze ploeg doet het erg ...

Veerkrachtig Onstwedder Boys pakt punt

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Amicitia VMC uit Groningen. Vijf ...