Dubbelslag Luiten brengt Titan derbyzege

Titan won de derby tegen Weerdinge en deed daarmee goede zaken voor op de ranglijst.

De derby tussen Weerdinge en Nieuw-Weerdinge staat dit seizoen sinds lange tijd weer op de rol in competitieverband. De wedstrijd in Weerdinge leverde de bezoekers destijds de volle buit op. Een 2-0 achterstand werd toen goed gemaakt: 2-3. De terugwedstrijd was wederom een prooi voor de rood-witten. In de eerste helft nam Titan al afstand door twee doelpunten van Patrick Luiten om vervolgens geen moment meer in de problemen te komen.

Voortvarende start Titan

Titan ging voortvarend van start. De rood-witten lieten hun intenties direct blijken en namen het iniatief. Weerdinge-doelman Jari Lubbers moest al vroeg in de wedstrijd redding brengen op een schot van Tom Rengers. Na enkel kansen was het na ruim een kwartier spelen al raak. Een indraaiende voorzet van Mike Mensen werd door Patrick Luiten in eenmaal uit de lucht geplukt: 1-0. Titan bleef duidelijk de bovenliggende partij. Na ruim een half uur spelen werd de score verdubbeld door andermaal Patrick Luiten. Wederom was Mike Mensen de aangever. Ditmaal gaf Mensen de bal voor met zijn linker en kopte Luiten ter hoogte van de eerste paal knap raak in de verre hoek: 2-0. Weerdinge stelde daar eigenlijk nauwelijks iets tegenover en kwam niet verder dan een kopbal van aanvoerder Nick Kroeze, maar dat was een prooi voor doelman Rick Poede.

Solide verdedigend Titan

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd behoorlijk. Titan wist voetballend niet meer hetzelfde te brengen als in de eerste helft. Weerdinge daarentegen probeerde er wel weer een wedstrijd van te maken, maar was niet bij machte om de solide verdediging van Titan het echt lastig te maken. Titan-trainer Henri Goeree probeerde middels het inbrengen van Jos Smidt nieuw elan in de ploeg te brengen. Titan werd via Smidt ook een aantal keren gevaarlijk, maar zonder succes. De goed leidende scheidsrechter Bos gaf in de slotfase nog een rode kaart aan Nick Kroeze na een overtreding op Klaas Anne Postmus. Dat maakte de nederlaag voor Weerdinge extra zuur met het oog op de ontknoping in de competitie. Titan daarentegen deed uitstekende zaken met de overwinning en klimt op de ranglijst naar plek vier. Volgende week speelt Titan uit tegen de nummer drie van de ranglijst: SC Erica.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Degradatie een feit voor SV Borger na nederlaag tegen Omlandia

Borger kon het niet bolwerken tegen Omlandia en daalt weer af naar de vierde ...

Ron Kuper bezorgt Ter Apel ’96 drie punten

FC Ter Apel ’96 beleeft momenteel een goede fase in 3C. Nadat de voorgaande ...

Titan wint nipt bij Sweel

Titan boekte zaterdagavond een nipte overwinning bij Sweel.