Borger lijdt tegen De Weide vijfde nederlaag op rij

Borger ging ook tegen De Weide onderuit en verkeert inmiddels in de gevarenzone.

Foto Henk Speelman, Borger kwam een rampzalige start tegen De Weide niet meer te boven.

De mannen uit de Hunebedhoofdstad hebben hun 5e nederlaag op rij geleden. Na 20 seconden lag de bal er al in en daardoor liep Borger de hele wedstrijd achter de feiten aan. Aan de 3-1 eindstand viel dan ook niks af te dingen.

Slap begin Borger

Borger-trainer Arne Joling stuurde zijn mannen het veld in met dezelfde tactiek als in de wedstrijd tegen Hoogeveen. Druk vooruit om zo snel mogelijk de bal te veroveren op de helft van de tegenstander. Maar hoe sterk de ploeg toen begon, zo zwak was het zaterdagmiddag op bezoek bij De Weide. Na 20 seconden ging het al mis. De pupil van de week had amper het veld verlaten of doelman Edwin Haandrikman kon voor de tweede keer de bal uit het doel pakken. Na onoplettendheid bij een ingooi kon Koekoek makkelijk wegdraaien bij de Borger verdediging en schoot de bal beheerst binnen. Na amper 10 minuten werd het 2-0. Na slordig balverlies op het middenveld kreeg Koekoek de bal in het 16-meter gebied in de voeten en schoot in de rebound van dichtbij raak. Het antwoord van Borger kwam snel. Gijs Roda werd onderuit gehaald in de zestien en topschutter Hendrik Gustin schoot de strafschop beheerst binnen.

In de 23e minuut viel de gehavende Tim Edens uit en Bas Kaspers kwam voor hem in de plaats. Borger ging weer met 4 man achterin spelen en zakte weer in. Terug naar het oude, vertrouwde spel. De Weide kreeg een zeer grote kans op de derde treffer, maar de voorzet werd van dichtbij tegen Haandrikman aangeschoten. Vlak daarna was het Borger dat op 2-2 had moeten komen. Roda werd de diepte in gestuurd en ging op de doelman af, maar de spits mistte jammerlijk.

Stevige ingreep Joling

In de rust greep Joling in en wisselde drie keer. Tot resultaat leidde het niet, want vroeg in de 2e helft kwam de Weide op 3-1. De bal viel gelukkig voor de voeten van Luchtenberg en deze schoot de bal langs Haandrikman in de verre hoek. Na de invalbeurt van Benjamin Mazeau kwam Borger in balbezit wat meer aan aanvallen toe. Verder dan kleine mogelijkheden kwam men helaas niet. Aan de andere kant verzuimde de Weide te profiteren van de ruimte achter de verdediging van Borger, dat volle bak vooruit voetbalde.

Een zure nederlaag voor de mannen van Borger, dat nu 4 finales voor de boeg heeft om uit de degradatiezone te komen. Te beginnen volgende week thuis tegen Zuidlaren, waar het zich kan revancheren van de afgelopen weken. De aftrap is om 14:30 op sportpark ‘de Drift’.

Foto’s Henk Speelman: De Weide – SV Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Knuppe doet JVV de das om

Net als tegen GKC was Zandpol-spits Stefan Knuppe ook tegen JVV de grote man. ...

Koen Hateboer uitblinker bij Nieuw Buinen

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen Dieze West, kwam zondagmiddag het Westerborker ...

SC Stadskanaal overtuigt niet, maar wint wel

In tegenstelling tot FC Ter Apel 96′ had SC Stadskanaal het dit weekend een ...