SJS boekt verrassende en belangrijke overwinning op FC Klazienaveen

SJS verraste tegen het hoger geklasseerde Klazienaveen en deed daarmee hele goede zaken.

SJS boekte een hele belangrijke zege in de strijd om rechtstreekse handhaving in de 3e klasse D. Het won van de nummer drie, FC Klazienaveen, met een minimaal verschil. Gerwin Heidema velde het vonnis over de Drenten met een schitterende vrije trap in de eerste helft. Een opsteker van jewelste, want SJS heeft het voor een groot deel weer in eigen hand. Het kan vol vertrouwen toewerken naar de volgende ‘finale’ tegen HSC.

Vrije trap Heidema beslissend

Tegenstander FC Klazienaveen presteerde de laatste weken al niet heel denderend en dus geloofde SJS wel in een resultaat tegen de nummer drie van de ranglijst. In de uitwedstrijd werd nog vrij kansloos verloren, maar met de terugkeer van een aantal belangrijke spelers groeit het vertrouwen met de week. Alle puzzelstukjes lijken voor trainer Schaart op het juiste moment in elkaar te vallen. De wedstrijd werd afgetrapt onder een heerlijk zonnetje en het publiek had er wel zin in., maar het eerste half uur viel eigenlijk best wel tegen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar het ‘regende’ foutieve passes en slordigheden. Kortom, het publiek werd niet echt verwend. Hoe anders werd het in de 33e minuut. Thom Boels werd onreglementair tegen de grond gewerkt en SJS kreeg een vrije trap op een aantrekkelijke positie recht voor het doel van FC Klazienaveen. De afstand tot het doel was een meter of twintig en Gerwin Heidema nestelde zich achter de bal. Hij trapte de bal vervolgens feilloos in de rechter bovenhoek, 1-0. Daarna was SJS even de bovenliggende partij. Een goede combinatie tussen Boels en Tolner werd door laatstgenoemde net niet afgerond, maar FC Klazienaveen was het even kwijt. Vlak vóór rust ging Heidema er vandoor, maar hij probeerde zijn directe tegenstander uit te kappen in plaats van te schieten. Een corner was het uiteindelijk resultaat. Maar dat leverde niets op. Beide ploegen gingen vervolgens aan de thee.

Uitblinkende doelman De Jonge

Direct na rust zagen de toeschouwers een ander Klazienaveen. Het zette druk en kreeg twee enorme kansen vlak na rust. Met twee prachtige reddingen hield doelman De Jonge zijn ploeg overeind. De eerste was een Casillas-achtige dikke teenredding en de tweede een katachtige reflex uit de bovenhoek. Bijna zekere doelpunten, maar het tekende de situatie waarin FC Klazienaveen zich bevindt. Er lukte ook vanmiddag maar weinig, terwijl het over uitstekende voetballers beschikt. De tweede helft was het aanzien meer dan waard. Het spel golfde op en neer en Heidema was dichtbij een tweede treffer, maar de doelman wist ternauwernood de bal voor zijn voeten weg te tikken. Klazienaveen bleef het proberen, maar de Knoalster-defensie hield stand. De onverzettelijkheid van de verdedigers en het vuile werk dat werd opgeknapt door Rijkens en Breedveld op het middenveld deed het publiek geloven in een goede afloop. Voorin werkte De Koe keihard en probeerden Heidema en Boels de wedstrijd te beslissen, maar het bleef spannend tot het einde.

Tumult in de slotfase

En toen ontspoorde de wedstrijd ineens. Boels ging stevig door in een duel en werd al liggend op de grond bewust en vol tegen zijn bovenbeen getrapt. Door menigeen bestempelt als een overtreding die met rood bestraft moest worden en beide ploegen hadden het even met elkaar aan de stok. Scheidsrechter Enting zag het aan en besloot het af te doen met twee gele kaarten. Totaal onnodige tumult, want voor de rest was het een stevige, maar sportieve wedstrijd. Laten we het op de frustratie bij de gasten houden. In de laatste minuten kregen Wientjes en Boels nog een schietkans, maar beide hadden het vizier niet op scherp. Niet veel later floot scheidsrechter Enting voor het einde en zo kon SJS drie hele belangrijke punten bijschrijven. Door deze winst wipt SJS over SV Borger heen naar de 9e plaats op de ranglijst. Nog niet voldoende voor rechtstreekse handhaving, maar het gat met de nummer 6 t/m 8 is slechts twee punten.

Hopelijk beseft SJS hoe belangrijk deze winst is geweest, maar zeker hoe belangrijker de volgende wedstrijd tegen HSC is. Lukt het de ploeg van trainer Schaart daar nogmaals te winnen, dan ziet het er ineens een stuk rooskleuriger uit voor de Knoalsters.